FESTIVAL
Cultura 18/05/2017

Aquest cap de setmana les Voltes serà un Cul de Sac

La segona edició del festival aposta per la música i la cultura allunyada dels paràmetres convencionals

M. M.
2 min
El grup de post punk The Ex actuarà al festival Cul de Sac.

PalmaAquests divendres 19 de maig i dissabte 20 se celebra a les Voltes de Palma la segona edició del festival Cul de Sac, encapçalat enguany per formacions musicals de postpunk com els The Ex, els francesos Aluk Todolo i el 'hardcore' dels catalans No More Lies.

Després d'una primera edició celebrada a Sa Possessió el maig del 2016, el festival Cul de Sac, organitzat conjuntament per Bubota i Sabotage amb l'Ajuntament de Palma, es reafirma en l'aposta per la música i la cultura allunyada dels paràmetres convencionals.

La programació musical també inclou algunes de les propostes més interessants de l'underground de l'illa, com les formacions Marasme, Saïm, Haus Frauen i Mikrophone, i visites selectes, com la dels Blood Quartet (el nou projecte en clau de dark jazz del trompetista americà Mark Cunningham amb els catalans Murnau B), els explosius TANØ i l'incendiari sludge de Malämar.

El festival serà, a més, el marc escollit per Fura i Polseguera per presentar els seus respectius nous treballs discogràfics.

Programa de Cul de Sac

Exposicions

Més enllà de la música, el Cul de Sac vol ser un esdeveniment multidisciplinari i en aquesta edició inclourà quatre exposicions, tres taules rodones, un taller infantil i un mercadet alternatiu que complementaran la música en viu.

Una de les exposicions és la col·lectiva Tatuadores de Mallorca amb la participació de diverses dones que es dediquen professionalment al tatuatge i que mostraran obra inèdita al CAC Ses Voltes. També hi haurà la presència de convidats a les taules rodones, com Xavi Forné (de l'estudi Error! Design, responsable dels pòsters de gira de moltes de les bandes més importants de l'escena internacional), que participarà en un col·loqui sobre la relació entre grafisme i música, i Santi García (membre de No More Lies i productor), que conversarà amb diversos estudis de gravació de l'illa sobre la importància que tenen en la configuració de les escenes locals.

El dissabte 20 de maig al matí serà el torn de La Fada Despistada, que oferirà per primera vegada el taller Sac de Trons, una activitat adreçada a infants i que cerca despertar-los l'interès per la música.

El divendres el festival obrirà de 20 h a 00 h i el dissabte d'11 h a 00 h. Totes les activitats són gratuïtes.

stats