CULTURA POPULAR
Cultura 27/09/2017

El concert 'Ball Roig' retrà homenatge al fundador d’Al-Mayurqa en el desè aniversari de la seva mort

L'actuació especial és aquest dissabte, 30 de setembre, coincidint amb la XIX Diada de Castellers de Mallorca

Margalida Mateu
2 min
Presentació a Can Oms del concert Ball-Roig.

PalmaAquest dissabte, 30 de setembre, Palma acollirà dues trobades amb les quals s'obrirà la nova temporada de cultura popular d'arrel tradicional. Es tracta, per una banda, del concert 'Ball-Roig', acte que retrà homenatge a Toni Roig (1947-2007) quan fa 10 anys de la seva mort i que coincidirà amb la XIX Diada de Castellers de Mallorca.

Ball-Roig

El 30 de setembre de 2007 finava Toni Roig, de la formació Al-Mayurqa. Deu anys després, un concert especial a les Voltes recordarà la figura del músic. Amb aquesta actuació "volem reivindicar la música tradicional i d'arrel que sigui viva i, com deia Roig, no una peça de museu". És per aquest motiu que serà un concert especial amb tres bandes damunt l'escenari: a més d’Al-Mayurqa, hi participaran El Pont d’Arcalís i Xavier de Bétera, i altres artistes sorpresa. El concert acabarà amb el mític tema 'No ens fareu callar', "vigent ara més que mai", ha assegurat Miquel Carbonell, membre d'Al-Mayurqa, que ha aprofitat per "reivindicar l'espai de ses Voltes", on tindrà lloc l'esdeveniment a partir de les 20 hores. Els impulsors han afirmat que Ball-Roig tindrà continuïtat.

Els castellers de Mallorca aquest dijous a Can Oms.

XIX Diada de Castellers de Mallorca

Els castellers celebraran el final de la temporada amb la tradicional trobada, que enguany convida la colla de la Bisbal del Penedès i en la qual també participaran els Al·lots de Llevant. La trobada començarà a les 11 hores amb tallers a la plaça París. A les 17.15 h es farà una cercavila que partirà de la plaça d’Espanya fins a Cort, on hi haurà l’actuació castellera a les 18 h. A les 21 h hi haurà batucada amb Pachamama Percussió, mentre que a partir de les 21.30 h la festa es traslladarà al parc de la Mar amb sopar i ballada popular a càrrec de l’Estol de Ponent.

stats