Cultura 11/09/2023

Trenta intèrprets i deu músics en directe: així serà el musical més gran d'Àngel Llàcer i Manu Guix

El Teatre Tívoli estrenarà al setembre l'adaptació de 'Cantando bajo la lluvia' amb Ivan Labanda i Diana Roig

2 min
Companyia de 'Cantando bajo la lluvia'

BarcelonaCantando bajo la lluvia, un dels musicals referents dels anys cinquanta, convertit en un clàssic del gènere, arribarà al teatre Tívoli de Barcelona aquesta tardor. Ho farà de la mà del tàndem musical format per Àngel Llàcer i Manu Guix, a la direcció, la coreògrafa Miryam Benedited i la productora Nostromo Live, que ja els va produir La jaula de las locas i La tienda de los horrores.

"És un molt bon moment per fer aquest musical perquè sortim d'aquest any tan difícil on ens hem hagut de reinventar i ens comuniquem de maneres diferents. Cantando bajo la lluvia és això, parla del final d'una era. S'acaba el cinema mut i arriba el cinema sonor, i la gent ha de posar el seu talent, les seves ganes i la seva visió de futur per afrontar-ho", ha explicat Àngel Llàcer, mestre de cerimònies en l'acte de presentació de la companyia aquest dilluns a l'Hotel Palace de Barcelona. El Palace, igual que el Teatre Tívoli, va ser inaugurat l'any 1919, i va viure amb la màxima intensitat els anys 20 de la ciutat de Barcelona. "Tots dos reflecteixen l'elegància que té aquest espectacle", ha afegit Llàcer.

La comèdia musical, "la més romàntica de tots els temps", ha remarcat el director, estarà protagonitzada per Ivan Labanda com a Don Lockwood i per Diana Roig com a Kathy Selden. També hi actuaran Mireia Portas com a Lina Lamont i Ricky Mata, que interpretarà Cosmo Brown. Un darrere l'altre, vestits de pel·lícula, i amb l'acompanyament de Manu Guix al piano, s'han presentat al públic convidat a l'acte d'aquest dilluns. "Estic encantada de començar l'aventura amb els meus amics", ha dit Mireia Portas. "Aquest musical em posa de molt bon humor", ha afegit Diana Roig.

Cantando bajo la lluvia és l'aposta més ambiciosa de Nostromo Live fins avui, amb un cost de 2,5 milions de producció. Produït completament a Barcelona, el musical comptarà amb un total de 30 actors, actrius i ballarins, una orquestra de deu músics en directe i una escenografia de grans dimensions. "És l'espectacle més gran. És com una paella: sortirà bé o no sortirà bé? Toco fusta perquè surti bé", ha explicat Llàcer, tocant el piano amb la mà per assegurar-se'n.

Un clàssic actualitzat en anglès i castellà

Creat l'any 1952, Cantando bajo la lluvia és un dels films musicals més populars de tots els temps. Es tracta d'una història d'amor ambientada en la irrupció del cinema sonor a Hollywood que mostra tota l'elegància formal i estètica característica dels anys 20. La seva banda sonora, Singing in the rain, s'ha convertit en un himne mundialment reconegut per diverses generacions. Amb aquesta proposta, Llàcer, Guix i Benedited pretenen que el públic recordi la pel·lícula però actualitzant-la al 2021, tot combinant cançons en versió original i en castellà.

La interpretació de Good morning per part dels tres protagonistes, Ivan Labanda, Diana Roig i Ricky Mata, ha estat el colofó de la presentació. "Quan s'acaba l'obra i baixa el teló, queda una energia que t'emportes a casa. Quedeu-vos amb la sensació que us deixa Good morning després d'escoltar-la", ha conclòs Llàcer. Així, els convidats han pogut gaudir d'un tastet de l'obra, que iniciarà la primera funció amb públic el 15 de setembre. El 30 de setembre serà l'estrena oficial i representarà l'obertura del que pretén ser "el gran espectacle" de la temporada del Teatre Tívoli de Barcelona.

stats