ARA Llegim
Cultura 17/12/2013

Andrea Camilleri guanya el novè premi Pepe Carvalho

El creador del comissari Montalbano, que té 87 anys i continua escrivint tres novel·les a l'any, visitarà Barcelona el dia 7 de febrer i protagonitzarà una trobada amb els seus lectors

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptor Andrea Camilleri és el guanyador del IX Premi Pepe Carvalho. L'autor italià rebrà el guardó el dia 6 de febrer a les 19.00 hores al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la propera edició de BCNegra, que tindrà lloc entre el 30 de gener i el 8 de febrer de 2014. L'autor també participarà en una trobada amb els seus lectors el dia 7 de febrer.

El jurat, format per Jordi Canal, Andreu Martín, Rosa Mora, Sergio Vila-Sanjuán i Paco Camarasa, ha decidit per unanimitat concedir el Premi Pepe Carvalho del 2014 "a l'autor italià creador de Salvo Montalbano, el comissari protagonista d'una de les sagues negrecriminals més llegides, tant en català com en castellà." Pel jurat, "Andrea Camilleri és avui un dels genuïns representants de la novel·la negra mediterrània. Salvo Montalbano, com Pepe Carvalho, són personatges plens de vitalitat, temptacions i contradiccions, que prefereixen el carrer als despatxos, la mirada i la paraula als avenços informàtics. Però tots dos són tossuts i persistents en la cerca de la justícia, per sobre del que digui la llei. Tots dos necessiten conèixer la veritat, i fer-nos partícips d'aquesta lluita per un món on els poderosos no estiguin per sobre de la llei."

stats