Cinema
Cultura 11/03/2022

'Alcarràs' inaugurarà el Festival D'A

2 min
Fotograma del film 'Alcarràs', de Carla Simón

BarcelonaAlcarràs s'estrenarà a Barcelona el 28 d'abril en el marc de la pròxima edició del Festival D'A, a la sala gran dels Aribau Multicines, el cinema amb més aforament de la ciutat. La pel·lícula de Carla Simón, que arribarà als cinemes comercials el 30 d'abril, serà l'encarregada d'inaugurar el festival. L'estrena a Catalunya, tanmateix, serà un parell de dies abans, el 26 d'abril, a la Llotja de Lleida. Les entrades per veure Alcarràs al D'A ja estan a la venda a la web del festival.

El D'A, que se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig, ha anunciat també una part de la seva programació, que inclou les noves pel·lícules de mestres del cinema contemporani com Terenece Davies (Benediction, vista al Festival de Sant Sebastià), Apichatpong Weerasethaku (Memoria, amb Tilda Swinton de protagonista) i Nadav Lapid (Ahed’s Knee, presentada a Canes). El D'A recuperarà l'aclamada The souvenir de Joanna Hogg –considerada una de les cinc millors pel·lícules del 2020 pels crítics de l'ARA– i estrenarà la seva continuació: The souvenir. Part 2.

A la programació del D'A destaquen també obres de cineastes emergents com la guanyadora del premi a millor comèdia dels últims Premis EFA del cinema europeu, Ninjababy, de la noruega Yngvild Sve Flikke, i la pel·lícula catalana que va participar en l'última edició del Festival de Rotterdam, Mi vacío y yo, d'Adrian Silvestre, que acompanya una noia trans (Raphaëlle Pérez, que s'interpreta a ella mateixa) en la seva recerca d'una identitat i de l'amor en els convulsos temps de Tinder. I si el festival l'inaugura l'Ós d'Or de la Berlinale, la cloenda serà una altra pel·lícula presentada a Berlín: Cinco lobitos, el drama sobre una dona enfrontada a les inseguretats de la primera maternitat que protagonitza Laia Costa.

stats