Art
Cultura 15/05/2024

Alberto García-Alix, protagonista de les trobades fotogràfiques de la Fundació Juan March Palma i el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

Oferirà un taller de creació i procés fotogràfic

ARA Balears
2 min
Alberto García-Alix

PalmaEl fotògraf, creador audiovisual, escriptor i editor, Alberto García-Alix (León, 1956), serà un dels grans protagonistes de Les Trobades Fotogràfiques que la Fundació Juan March Palma i el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany organitzen a Palma el pròxim cap de setmana. A través d'una nota de premsa han detallat que el guanyador del Premi Nacional de Fotografia durà a terme una xerrada i impartirà un taller de creació.

Les Trobades Fotogràfiques començaran aquest divendres a les 19 h a la Fundació Juan March Palma amb Alberto García-Alix com a gran protagonista. Seran Fernández i Amengual els qui moderaran aquesta xerrada amb l'objectiu d'analitzar l'obra de García-Alix i s'endinsaran dins la moguda madrilenya, el món de les motos, els tatuatges, la nit i els seus excessos. Des de l'organització, han destacat que el García-Alix és capaç de ressaltar la bellesa i el simbolisme de les escenes.

Durant els dos dies que vindran (18 i 19 de maig) el fotògraf impartirà un taller de creació i procés fotogràfic al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. Aquestes sessions comptaran amb una part teòrica i una altra de pràctica. Amb la col·laboració dels fotògrafs Horacio Fernández i Toni Amengual, García-Alix durà a terme una dinàmica col·laborativa de revisió i crítica dels projectes dels participants. Els detalls sobre el preu i la reserva es poden consultar al web de la Fundació Toni Catany.

D'altra banda, el dissabte 18 de maig a les 19 h, el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany acollirà la projecció de la pel·lícula De donde no se vuelve, d'Alberto García-Alix. Produït pel Museu Centre d'Art Reina Sofia, aquest documental indaga en el passat i present de l'artista des d'un pla íntim i subjectiu. Es retraten el seu entorn, amics, personatges i paisatges de la vida, el film desgrana l'univers immediat del fotògraf espanyol.

Des de l'organització han recordat que la xerrada és d'entrada lliure i es retransmetrà en directe mitjançant YouTube i Canal March.

stats