El Museu de Menorca celebra dijous la reobertura després de 8 mesos tancat per obres

S'hi ha organitzat una festa oberta a tots els ciutadans a partir de les 20.00 h i el ministre de Cultura, José Guirao, hi assistirà

El ministre de Cultura espanyol, José Guirao, inaugurarà aquest dijous la reobertura del Museu de Menorca després de 8 mesos tancat a causa de les obres de remodelació, que han possibilitat la creació d'un nou projecte expositiu. La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, també hi han confirmat l'assistència. El Museu de Menorca necessitava un seguit de millores i la gerència d'Equipaments del Ministeri inicià la redacció d'un projecte de substitució d'instal·lacions i diverses obres. 

La primera fase dels treballs de millora va finalitzar el mes de setembre de l'any 2016 amb una inversió total de 2,1 milions d'euros. La intervenció consistí en la substitució de les instal·lacions amb l'objectiu de modernitzar la infraestructura, a més de millorar serveis. La segona fase ha consistit en la remodelació de l'exposició permanent. El contracte va ser adjudicat a l'empresa Croquis per un valor de 636.000 euros. El nou discurs expositiu pretén relatar la història de Menorca des dels inicis fins als reptes de futur. L'exposició es dividirà en set àrees temàtiques que comencen a la prehistòria i acaben en l'actualitat.

Per celebrar la reobertura de les noves sales d'exposició del Museu de Menorca, s'hi ha organitzat una festa oberta a tots els ciutadans a partir de les 20.00 h. Inclourà una visita a les instal·lacions, actuacions musicals de Teatre de Xoc i The Crusaders, activitats per als més petits de la casa a càrrec de Sa Xaranga i un viatge gastronòmic per la història de Menorca a través de l'associació culinària Fra Roger.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF