Publicitat
Publicitat

Mor Alfonso Sáinz, un dels fundadors del grup Los Pekenikes

El músic, nascut a Alacant el 1943, vivia als Estats Units des de principis dels 70

Alfonso Sáinz, un dels fundadores del grup espanyol Los Pekenikes, ha mort aquest dijous a Viera, a l'estat nord-americà de Florida. La notícia de la mort l'ha confirmat la seva filla Diana Sáinz.

Sáinz, de 71 anys, va néixer a Alacant el 2 de març del 1943. La seva carrera musical va començar a Madrid mentre estudiava a l'institut Ramiro de Maeztu. Primer va muntar un duo amb el seu germà Lucas, i després, l'any 1959, tots dos van participar en la fundació de Los Pequenikes amb Ignacio Martín Sequeiros, Pepe Nieto i Eddy Guzmán.

Los Pekenikes, en què també hi van participar Tony Luz, Juan Pardo i Antonio Morales Junior, es van convertir en un dels grups instrumentals més populars del pop espanyol dels anys 60, gràcies a peces com la versió de 'Los cuatro muleros' i van arribar a fer de teloners dels Beatles a Madrid, l'any 1965. Un dels seus èxits va ser el tema 'Hilo de seda', compost por Sáinz.

Sáinz es va instal·lar a Florida a principis dels anys 70. Allà va fer composicions per artistes com José Feliciano i Donna Hightower. Va deixar la música als anys 80, tot i que fa poc havia tornat a enregistrar un disc.

Els llibres que ens fan grans