Polèmica pel suport de l'Ajuntament de Palma a Valtonyc

La manifestació contra la condemna de Josep Valtonyc per a dissabte que ve dispara les crítiques del PP i Ciutadans

MARINA P. DE CABO / JAUME RIBAS

Aligi Molina i Neus Truyol, en nom dels partits de la facció municipal de MÉS i Podem, varen donar ahir suport a Josep Valtonyc mitjançant una roda de premsa a l'Ajuntament de Palma. El PSIB-PSOE s'ha desmarcat de l'acte. La portaveu del PP de Palma, Marga Duran, considera "vergonyós" el suport que es dona a la manifestació "per guanyar-se els seus votants". 

La manifestació convocada pel grup de suport 'Llibertat a Valtonyc' s'iniciarà a les 18 hores a la plaça d'Espanya i acabarà al Born.

Aligi Molina va recordar la moció aprovada al febrer que es va posicionar en contra de la falta de llibertat d'expressió.

A continuació, Mateu Xurí, en qualitat de portaveu del grup de suport a Valtonyc, va subtratllar la necessitat d'aconseguir un consens social perquè ningú acabi a la presó pel mer fet de cantar. També va agrair a l'Ajuntament de Palma ser el primer a donar-li suport i ha animat la resta d'institucions a fer el mateix.

Finalment, Josep Valtonyc es va expressar a favor de coordinar la lluita institucional i la lluita al carrer per la llibertat d'expressió.

Al Parlament, més critiques

En declaracions als mitjans durant la sessió parlamentària d'aquest dimarts, els representants autonòmics del PP i Ciutadans han continuat criticant el suport de l'equip de govern de Cort al raper Valtonyc.

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha criticat l'actitud "guerracivilista" de l'Ajuntament que, ha afirmat, "fa pensar en casos anàlegs al País Basc, en què determinats ajuntaments es varen posar darrere de persones que havien comès delictes"

El president del PP, Biel Company, ha qualificat el suport de Cort al raper de "lamentable" i s'ha mostrat "sorprès" per l'actitud del Partit Socialista, que no va ser present a l'acte. 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF