El Consell de Mallorca aprova els ajuts del covid-19 per a autònoms i petites empreses culturals

Es donaran subvencions de fins a 1.800 euros

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, han anunciat aquest dimecres que el Consell Executiu ha aprovat la convocatòria extraordinària del covid-19, de 500.000 euros, per a autònoms i petites empreses del sector cultural, patrimonial i lingüístic de Mallorca.

El termini per sol·licitar aquestes ajudes començarà l’1 de juny i, segons ha explicat Cladera, "aquestes ajudes s’adrecen a petites empreses i autònoms que tinguin com a objectiu el desenvolupament d’activitats culturals, patrimonials o lingüístiques amb domicili social a Mallorca i menys de deu treballadors". A més, durant els primers dos mesos del 2020 han d’haver estat donades d’alta en el cens d’activitats econòmiques, en un epígraf relacionat amb les activitats esmentades.

Les sol·licituds de subvenció es tramitaran i es resoldran individualment, així com es vagin rebent, i el pagament es farà en el moment que es resolguin. Segons ha explicat Busquets, els imports subvencionables varien en funció del nombre de persones en plantilla que tingui l’empresa. Així, en el cas d’autònoms sense treballadors o empreses i autònoms amb una persona assalariada, l’import màxim subvencionable és de 600 euros. En el cas d’empreses i autònoms que tinguin fins a tres treballadors, la subvenció serà d’un màxim de 1.200 euros per beneficiari. I pel que fa a empreses i autònoms que tinguin entre quatre i deu treballadors, l’ajuda màxima serà de 1.800 euros per beneficiari.

Les empreses i autònoms que compleixen aquests requisits podran demanar subvencions per les despeses que hagin tingut durant el primer trimestre del 2020. "Ens hem trobat en una situació en què els esdeveniments culturals han estat ajornats o cancel·lats, però ja hi havia una feina prèvia feta important de creació i de producció. Per això, i perquè la intenció és injectar liquiditat com més aviat millor, es poden presentar les despeses del primer trimestre d’enguany", ha explicat Busquets.

La subvenció vol cobrir les despeses corrents (aigua, llum, gas, lloguer, telèfon o similars), serveis com gestories i similars, les assegurances, quotes d’autònom (només en el cas en què el beneficiari sigui autònom), despeses derivades de serveis o lloguer de material fetes per dur a terme una activitat projectada que no s’hagi pogut fer per la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus i altres despeses de naturalesa anàloga a les relacionades.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF