ART

Arranca la tercera edició de Les Clíniques d'Es Baluard

Hi participaran Gabriela Betini, Arantxa Boyero, Aitor González, Mar Guerrero, Les Taradas, María León, Magdalena Planas, Marina Planas, Guillem Portell, Somosnosotros, Aurore Valade i Izaro Yeregui

Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma enceta el divendres 15 de setembre la tercera edició de Les Clíniques d'Es Baluard, el programa estable d'ensenyament no reglat per a artistes. Dirigit per la directora del museu,  Nekane Aramburu, reunirà un equip de professionals del sector artístic, que són: Gabriela Bettini, Arantxa Boyero, Aitor González, Mar Guerrero, Les Taradas, María León, Magdalena Planas, Marina Planas, Guillem Portell, Somosnosotros, Aurorea Valade i Izaro Yeregui.

Aquest programa, en funcionament des de 2013, s'ha ideat a partir de l'objectiu del museu per constituir-se com una plataforma de recerca i debat sobre els models de formació. Així, una de les seves vies principals és fomentar la professionalització del sector i facilitar les eines d'anàlisi, coneixement, recursos i seguiment de la pràctica creativa i del pensament contemporanis.

Les sessions de Les Clíniques, tant en les trobades grupals de setembre i abril com en les tutories individuals, se centren en l'intercanvi de coneixements entre els artistes i els tutors-coaches, l'anàlisi conjunta de projectes i l'avaluació de processos creatius. 

En aquesta edició, sis dels artistes balears que hi prenen part (Arantxa Boyero, Mar Guerrero, Mariaema Soler, Magdalena Planas, Marina Planas i Guillem Portell) disposaran de beca de matrícula gràcies al suport de l'IEB. També s'ha atorgat una altra beca a un artista estatal i ha estat per a Begonya García, membre del col·lectiu Somosnosotros. 

Entre les diverses novetats que el programa engega en aquesta edició, es troba l'acord d'intercanvi de residència amb l' ArtCenter/South Florida, que consisteix en una beca de matrícula i estada d'una setmana a Palma per introduir-se en el panorama artístic de l'entorn i donar lloc a trobades internacionals. Així mateix, dos artistes balears podran participar en una exposició col·lectiva en el FRAC Còrsega.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF