94 milions d'euros per onze obres de Picasso

La subhasta s'ha fet a l'Hotel Bellagio de Las Vegas

ARA
1 min
mujer con boina

BarcelonaS'han subhastat a Las Vegas onze obres de Pablo Picasso que havien estat més de dues dècades exposades al Restaurant Picasso, ubicat l'Hotel Bellagio. Steve Wynn, amo de casinos i antic propietari de l'hotel, va ser qui va començar la col·lecció. Les obres eren propietat de l'empresa MGM Resorts, que ha manifestat la necessitat de vendre-les per renovar el fons i poder acollir treballs d'artistes emergents i col·lectius minoritaris, tal com informa l'agència Efe.

El lot, subhastat per gairebé 110 milions de dòlars (més de 94 milions d'euros), incloïa nou quadres i dues peces de ceràmica. L'obra que ha assolit un preu més alt ha sigut Dona amb boina taronja i coll de pell, de 1938, venuda per 40,5 milions de dòlars (uns 35 milions d'euros). La pintura representa l'amant de Picasso, Marie-Thérèse Walter.

La casa de subhastes Sotheby's va organitzar l'esdeveniment fora de la seva sala novaiorquesa. Van exposar-se obres de Picasso creades entre 1917 i 1969, entre les quals trobem Nature morte au panier de fruits et aux fleurs, venuda per 16,6 milions de dòlars i Nature morte aux fleurs et au compotier, per 8,3 milions. La subhasta va durar 45 minuts i van assistir-hi 150 persones.

stats