Cultura 07/09/2021

36 arxius municipals rebran dotació econòmica del Consell de Mallorca

Cultura repartirà 200.000 euros que serviran per digitalitzar, organitzar i difondre aquest material

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un llibre antic.

PalmaResolta la convocatòria de les subvencions per l’organització, digitalització, preservació a llarg termini i difusió d’arxius municipals del Consell de Mallorca. La partida de 200.000 euros es repartirà entre 36 arxius municipals. Entre els projectes que es beneficiaran d'aquesta subvenció de la institució, destaquen la digitalització de llibres de talles i de comptabilitat a partir de l’any 1539 que farà l’Ajuntament d’Alaró i l’inventari i la catalogació del Fons Fotogràfic Bestard/Cerdà que farà l’Ajuntament de Pollença.

La responsable de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, Bel Busquets, ha destacat que "gràcies a anteriors convocatòries d’aquesta subvenció, els arxius municipals de set municipis de Mallorca s'han pogut integrar en la Plataforma d'Arxius Històrics de les Illes Balears que impulsa la UIB", un fet que permet que estiguin conservats i a disposició d’investigadors i de la ciutadania en general.

Enguany, amb les ajudes de la Direcció Insular de Cultura, alguns municipis arrancaran les tasques de millora del seus arxius i d’altres les continuaran o culminaran.

stats