Cultura 21/07/2020

La 21a Mostra d'Arts Escèniques de Santa Eugènia se suma a la campanya 'La cultura és segura'

Els dies 23, 24 i 25 de juliol es podran veure espectacles de circ i dansa i concerts al pati de Ses Escoles

Ara Balears
2 min
No molestar, de la Cia Vaiven (Andalusia)

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat la 21a Mostra d'Arts Escèniques, que, sota el lema de 'La cultura és segura', s'inaugurarà dijous 23 a Santa Eugènia. En l'acte hi han intervingut el batle de Santa Eugènia, ; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el director de la mostra, Mateu Canyelles.

Tant Urraca com Busquets han volgut deixar clar que aposten per la cultura. Tot i que són temps "convulsos", defensen poder organitzar esdeveniments culturals, sempre "garantint les mesures de seguretat i controlant l'aforament de tots els espectacles, que serà de 400 persones". El batle de Santa Eugènia ha volgut donar suport al sector cultural, que "és un dels més afectats per l'entorn difícil d'enguany" i en lloc d'haver de cancel·lar. A més, ha recordat que, així com l'any passat ja va ser una edició especial, perquè celebraven el 20è aniversari, enguany "també ho serà, per la continuïtat i tot l'esforç que s'ha fet per poder dur-la endavant". També ha agraït "el suport que el Consell de Mallorca ens ha donat tots aquests anys".

Bel Busquets, també defensant el lema, ha remarcat que organitzar, ara, esdeveniments culturals és un acte de "responsabilitat i valentia", però que “la Cultura ens fa lliures i ens ajuda a cohesionar la societat”, i ha volgut remarcar la importància de garantir totes les mesures de sanitàries i controlar els espais.

Per la seva banda, el director de la mostra, Mateu Canyelles, també ha defensat que l'edició d'enguany serà "especial", pel fet d'adaptar-se a la situació actual que vivim. Tot i els canvis que ha obligat a fer la crisi sanitària, Canyelles ha remarcat que no han deixat de banda la seva filosofia, que els ha caracteritzat durant els darrers 21 anys. L'esdeveniment durarà tres dies, 23, 24 i 25 de juliol, i tindrà una programació variada, que inclourà exposicions fotogràfiques, arts plàstiques, dansa i circ.

El primer dia, a les 22 h, hi haurà tres actes, tots relacionats amb edicions anteriors. La presentació d'una exposició de fotos d'altres anys, d'Eugènia Canyelles; la inauguració d'un mural commemoratiu, Petjades, fet l'any anterior, i la projecció d'un vídeo resum, també de la vintena edició.

Divendres 24, a les 22.30 h, Joana Gomila presentarà el seu darrer treball, Paradís, en un concert per a tots els públics, i s'inaugurarà l'exposició Mu la ciutat perduda, de Cedric Dupin.

Per al tancament de la mostra, dissabte 25 de juliol serà el torn del circ. Els assistents a l'acte podran gaudir de Peix, de la Companyia Hotel Iocandi, a les 19.30 h, i un altre espectacle de dansa a les 22 h, de la Companyia Baal.

Tots els actes de la mostra seran a l'aire lliure, però dins recintes tancats per poder-ne controlar l'aforament. Canyelles també ha explicat que per "continuar amb la filosofia de cada any, les entrades seran a preus populars: 3 euros els nins i 5  euros els adults", exceptuant el dia de la inauguració, que serà gratuït i amb reserva. Els tiquets es poden aconseguir a l'Ajuntament de Santa Eugènia, de manera presencial o per telèfon "a través d’un compte bancari", o el mateix dia a la porta del recinte. Tot tindrà lloc al pati de Ses Escoles de Santa Eugènia.

stats