Sa Calatrava
Política Cort 29/01/2024

Convoquen una concentració contra la tala d'arbres a la plaça de Llorenç Villalonga

L'Ajuntament de Palma no recula davant les protestes i diu que es fa "per seguretat"

2 min
Membres de l'Associació de Veíns de sa Calatrava posen amb un dels arbres que Cort vol talar.

PalmaL'Associació de Veïns de la Calatrava ha convocat una concentració urgent per a les 7.30 hores d'aquest dimarts 30 de gener contra la tala de cinc exemplars de bellaombra, "sense avís ni explicació", a la plaça de Llorenç Villalonga. L'Ajuntament de Palma, per part seva, ha confirmat l'actuació "per seguretat" i cenyint-se a un informe dels tècnics de Parcs i Jardins del Consistori.

"Hi ha altres tècnics de l'Ajuntament que asseguren que poden salvar-los amb tractament. Ens han dit que la tala és inevitable, que els arbres estan malalts, es trenquen i no es poden salvar", asseguren des de l'associació de veïns. "El que ens molesta és la política de fets consumats. Ens van avisar divendres a darrera hora, sense temps per reaccionar. Només volem estudiar si hi ha una alternativa, però a l'Ajuntament no ens han escoltat", denuncien.

Des de Cort, reconeixen que entenen "el malestar veïnal" i que intentaran "millorar la comunicació", però esgrimeixen la seguretat com a raó per actuar de manera tan immediata. "S'actua pel risc que suposen", asseguren.

L'informe tècnic de Parcs i Jardins exposa que tots els exemplars de Phytolacca manifesten el mateix problema, "derivat de la mala resposta a la poda i a les reformes". Les seves estructures es van afeblint i es degraden fins al punt que se'n recomana la "tala i immediata substitució per risc". En el seu lloc, es plantarà l'espècie Erytina Cafra "pels bons resultats que ha donat en l'entorn immediat".

MÉS per Palma ha qualificat la tala d'"atac al patrimoni" i ha confirmat que assistirà a la concentració. La regidora Kika Coll ha denunciat que "eliminar arbres és una política molt típica del PP on governa, com ocorre a Madrid amb Ayuso i Almeida". "L'ombra és un dret bàsic dels veïns de Palma, quan no tothom té un habitatge preparat per resistir les onades de calor", ha afegit. 

stats