Política Cort 10/01/2024

Més de 2,5 milions de doblers públics per pagar els advocats dels policies del cas Cursach

L'Ajuntament de Palma ja ha abonat la majoria de les defenses dels funcionaris absolts en el cas de corrupció i ara ha de negociar els extres dels seus sous

2 min
Un agent de la Policia Local.

PalmaLes defenses jurídiques dels policies locals absolts del cas Cursach han costat més de 2,5 milions d'euros a l'Ajuntament de Palma. La portaveu de Cort, Mercedes Celeste, ha explicat aquest dimecres que el Consistori ja ha resolt i abonat 2,3 milions d'euros per 14 expedients sobre el tema, amb càrrec al pressupost municipal de 2023. Enguany liquidarà els dos restants per un import aproximat de 300.000 euros. "Han sofert una persecució injusta. La despesa per als ciutadans ha estat notable, però res comparat amb el mal personal que han sofert", ha dit la regidora. No obstant això, Cort ha d'afrontar ara un "contenciós heretat" de l'equip anterior i negociar amb els policies encausats l'abonament dels extres del seu salari. Suspesos de sou i de feina durant el procés judicial, en principi, se'ls ha pagat el salari base amb caràcter retroactiu. "És un tema difícil de tancar, però cal arribar a un acord. És molt complex perquè cada treballador té les seves circumstàncies i els seus salaris incloïen nocturnitat o hores extra", ha explicat sobre el que reclamen.

Nous nomenaments

D'altra banda, la Junta de Govern ha aprovat nomenaments per la reestructuració del Consistori anunciada pel batle, Jaime Martínez, la setmana passada. Així, el nou director general de Seguretat Ciutadana serà Jaume Pla; el de Coordinació de Districtes, José Luis Iglesias; el d'Educació, Infància i Joventut, José María Noguera; la de Participació Ciutadana, Patricia Díaz; la d'Interculturalitat i Igualtat, Francisca Rosa, la de Funció Pública, Bárbara Martí, i el de Govern Interior i Patrimoni, Rafael Pastor.

Pla és el tercer director general de Seguretat Ciutadana, una "coincidència" per a Celeste, ja que els dos anteriors van presentar la renúncia per motius de salut i personals.

Plaça de la Indioteria

La portaveu ha explicat també que la Junta de Govern ha acordat desistir de la licitació de la plaça de Licinio de la Fuente de la Indioteria, oberta per gairebé 100.000 euros. L'Associació de Constructors de les Balears va presentar un recurs de reposició contra els plecs i contra el mateix anunci de licitació per errors en els coeficients de benefici industrial i en les despeses.

El recurs va retornar el procés a l'àrea d'Infraestructures i Parcs i Jardins va suspendre el projecte perquè "no cobria necessitats de la zona en matèria d'enllumenat, ombra, millora de l'espai públic, mobiliari urbà i paviment".

Segons Celeste, l'equip de Cort s'ha reunit amb l'associació de veïns i ha acordat actuacions per cobrir necessitats com la reposició de cartelleria, bancs, arbratge, pavimentació i jardineria. Davant aquesta situació, l'Ajuntament plantejarà un nou projecte de rehabilitació de la plaça.

stats