Política Cort 28/06/2023

Desconvoquen el ple extraordinari de l'Ajuntament de Palma de demà dijous

L'equip de govern ha suspès les quatre juntes generals que havia convocat, la de l'EMT, la SMAP, l'EFM i Emaya

1 min
El nou equip municipal ha celebrat aquest dimecres el primer ple extraordinari del mandat, que ha estat envoltat de polèmica.

PalmaDesprés de l'enfrontament entre l'oposició i el govern municipal de Cort en el primer ple extraordinari de la legislatura, l'equip del Partit Popular ha desconvocat les sessions plenàries que havia programat per a demà. En concret, han suspès les juntes generals de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP), de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) i d'Emaya.

El batle, Jaime Martínez, ha informat de la desconvocatòria per mitjà d'una notificació adreçada als grups polítics municipals aquest migdia, després del ple extraordinari d'aquest dimecres dematí. En el document, Martínez ha exposat com a motiu "el resultat infructuós de la sessió extraordinària del ple organitzatiu que ha tingut lloc avui dematí".

Negociacions en marxa

Aquest mateix matí, el primer tinent de batle, Javier Bonet, havia advertit que demà, a les juntes generals, es trobarien amb la mateixa situació que aquest dimecres. "Tots els partits, menys Vox, han enviat a la secretaria els noms de les persones que volen que siguin membres dels consells d'administració de les empreses públiques. Però veurem demà, a les juntes, què es vota. Perquè és el mateix que ha passat avui", ha lamentat.

Quant a un possible nou ple extraordinari per tornar a votar l'organització de l'Ajuntament, Bonet ha mantingut que "continuarà havent-hi negacions, encara que hi ha coses que no es poden negociar, perquè ho marca el reglament de Palma, per exemple". Així, ha reconegut que "no hi ha cap garantia" i que continuaran "lluitant per arribar a un acord perquè els òrgans de govern puguin treballar amb normalitat".

stats