CAS SON ESPASES
Balears 13/03/2017

Villar Mir reitera davant el jutge que no sap quins fets se li imputen

L'empresari sol·licità declarar per segona vegada per la presumpta manipulació de l'adjudicació de l'hospital de Palma amb la col·laboració de Jaume Matas

Anna Schnabel
2 min
En el "cas Son Espases" s'investiga la suposada manipulació del contracte d'adjudicació de la construcció de Son Espases/EFE

PalmaJuan Miguel Villar Mir ha declarat aquest dilluns dematí que desconeix quins delictes se li imputen, segons fonts judicials. El jutge José Castro, que instrueix el cas Son Espases, ha interrogat l'empresari per videoconferència i per segona vegada, a petició del mateix Villar Mir. Presumiblement, el propietari d'OHL hauria volgut deixar constància que no sap de què se'l acusa, possiblement en un intent d'al·legar indefensió davant el jutge.

La causa investiga l'adjudicació presumptament irregular de les obres de l'hospital de Son Espases, la major obra pública de les Illes, amb un pressupost inicial de 780 milions i amb la col·laboració de l'expresident del Govern balear Jaume Matas; a més de la seva vinculació amb la reforma de la seu estatal del PP. La constructora de Villar Mir partia en l'aspecte tècnic com a guanyadora en el concurs i finalment va ser desbancada per Dragados.

L'empresari ja va declarar com a imputat davant el magistrat el setembre de l'any passat. Durant aquella primera declaració va negar que manipulàs el concurs per a la construcció de Son Espases i va dir que si va haver-hi alguna irregularitat en el procés va ser en contra de la seva empresa, que finalment va perdre el contracte.

L'empresari havia sol·licitat al jutge Castro l'arxivament de la causa per a ell, mesura que el jutge va rebutjar. L'Audiència de Palma també va denegar l'arxivament demanat per Villar Mir en una interlocutòria del novembre passat, en què va assenyalar que si l'empresari estava "insatisfet" respecte de l'acusació interina contra ell, bastava que sol·licitàs una nova declaració per demanar "al jutge els aclariments que estimi oportuns sobre la imputació".

Castro: "Som al segle XXI"

Una estona abans que començàs la declaració de Villar Mir pel cas Son Espases, el jutge Castro ha estat preguntat per alguns mitjans de comunicació sobre el possible recurs de cassació que podria presentar la infanta davant el Suprem per sol·licitar el dret a l’oblit, a la qual cosa ha assegurat que "som al segle XXI".

Precisament aquest diumenge, l'advocat de Cristina de Borbó, Pau Molins, va explicar en una entrevista al canal 3/24 que el dret a l’oblit implicaria que tots els mitjans de comunicació estarien obligats a retirar totes aquelles imatges que acrediten que la infanta va passar per la banqueta dels acusats.

Segons va explicar Molins, amb les noves tecnologies i internet ha aparegut la “reputació online”. En cas que la sentència del Tribunal Suprem els donàs la raó, exigiria a Google i a les diferents plataformes informàtiques i als mitjans de comunicació que es retirin les imatges de la infanta declarant, perquè aquestes imatges “han fet molt de mal".

stats