Balears 10/05/2017

Vila disposarà de 127 habitatges nous de lloguer social en un termini de dos anys

L’Ibavi gestiona ara mateix 75 cases a Eivissa, fet que suposarà multiplicar els pisos que es lloguen ara mateix

2 min
Moment de la reunió al despatx de l'alcalde

L’Ajuntament d’Eivissa ha cedit a l’Ibavi un total de quatre solars que serviran per construir 127 pisos de protecció oficial que “a diferència d’altres temps” s’oferiran en règim de lloguer. Així ho ha explicat el conseller balear d’Habitatge, Marc Pons, qui minuts després de la signatura es mostrava “satisfet” per haver continuat amb “polítiques progressistes d’habitatge” que el Partit Popular “va mantenir aturades”. “Si s'hagués continuat treballant en la mateixa direcció, avui dia tindríem molts més pisos”, ha lamentat Pons, qui, a més, ha recordat que amb la nova Llei balear d’habitatge, aquests pisos que avui s’han anunciat “mai no perdran la condició d’HPO i, per tant, no deixaran d’estar en mans de l’Ibavi”.

Els quatre solars que cedirà l’Ajuntament de Vila es troben en dos barris diferents: dos a la zona del passeig Marítim i dos més a Platja d’en Bossa. En el primer barri, hi ha un solar situat al carrer Xarch número 15, del qual ja hi ha un projecte redactat. “L’empresa pública Imvisa el va redactar fa anys i mirarem si se n'ha d’ajustar algun punt a la normativa actual”, ha explicat Pons, qui confia a poder començar abans que acabi aquest any.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha anunciat, aprofitant aquesta signatura, que el Ministeri de Foment ha rebutjat la proposta del Govern perquè les ajudes al lloguer s’apliquin a habitatges pels quals es paguen més de 600 euros al mes, tal com estableixen els límits actuals, deixant fora gairebé tot el parc de lloguer de les Pitiüses. “El Govern balear destinarà 300.000 euros perquè els habitatges pels quals es paguen 800€ o menys puguin rebre aquestes ajudes”.

Des de l’Ajuntament de Vila han lamentat que durant la legislatura passada, en mans del Partit Popular, s’aturassin les promocions públiques. “Vam deixar un edifici fet a Can Cantó, del qual només s’havien de donar les claus, i vam haver de tornar al poder per donar-les”, ha explicat l’alcalde de Vila, Rafel Ruiz, que ha culpat l’antic equip de govern “d’acusar” els impulsors d’Imvisa, una extinta empresa pública de construccions, de voler ser “una constructora” i no pas un servei municipal.

stats