Balears 22/07/2016

Els veïnats del Molinar reclamen una moratòria urbanística

Denuncien la "pressió urbanística" que pateix i reclamen que es protegeixi el caràcter tradicional de la barriada

Ara Balears
1 min
Una imatge del restaurant on s'estan executant les obres.

PalmaLes entitats veïnals Vogar i Ciar i la Plataforma Salvem el Molinar han denunciat aquest divendres la "pressió urbanística" que viu aquest "emblemàtic" barri de Palma, que "posa en perill la seva supervivència tal com el coneixem actualment".

El detonant d'aquesta nova queixa són les obres que s'estan executant a l'antic restaurant Eixerit, del carrer Vicari Joaquim Fuster, a la primera línia, unes obres que no tenen llicència i "desfiguren la façana original".

En un comunicat, aquests veïns sol·liciten a l'Ajuntament de Palma que, igual que ha fet al barri de Santa Catalina i el Jonquet, declari una moratòria urbanística fins que es redacti una normativa que garanteixi que les noves edificacions o reformes s'ajustin a un criteri i una estètica d'acord amb les construccions tradicionals del barri.

"És imprescindible la redacció d'unes normes d'estètica urbanística al Molinar", subratllen aquestes entitats, que recorden que al desembre de 2013 el ple de l'Ajuntament de Palma va aprovar per unanimitat la creació d'un ARE (Àrea de Règim Especial) per al Molinar que havia de garantir la conservació de les peculiaritats de l'estètica urbanística d'aquest barri mariner.

"Pràcticament tres anys més tard, aquesta normativa no s'ha duit a terme, amb l'agreujant que l'anunci de la creació de l'ARE va fer que moltes obres accelerassin els seus tràmits per no veure's afectats per aquesta normativa", s'han queixat aquestes entitats.

"Si no es prenen mesures urgents de manera immediata, ja no hi haurà res que s'hagi de protegir el dia que s'aprovi l'Àrea de Règim Especial", han advertit en la nota de premsa.

stats