Balears 31/01/2015

La UOB denuncia que la Conselleria subvenciona la FP Bàsica a ajuntaments, sobretot del PP

Consideren que l'actuació de la Conselleria "té un rerefons clarament electoralista i que un cop més l'ensenyament públic "paga els plats romputs de la gestió educativa nefasta del PP"

Ara Balears
2 min
Fotomuntatge de les candidatures de la UOB.

PalmaEl sindicat UOB Ensenyament es va abstenir el passat 29 de gener a la Comissió Avaluadora que va aprovar les subvencions a programes d'FP Bàsica a entitats sense ànim de lucre i corporacions locals. El sindicat creu que la Conselleria d'Educació està deixant sense recursos els centres públics mentre subvenciona alguns ajuntaments del PP.

Concretament, el sindicat denuncia que, mentre la Conselleria, amb el vot de la resta de sindicats, ha adjudicat 948.750 euros a entitats i ajuntaments perquè posin en marxa programes de FP Bàsica, es dóna el cas que el 90% dels centres públics no ha rebut aportació econòmica per implantar els cicles de FP Bàsica, el 78% no ha rebut dotació material i no consta que s'hagin fet les obres per adaptar les aules a 17 centres que la Conselleria anuncià l'11 de juny de 2014. Això, entre altres deficiències que es van recollir en un estudi de l'Assemblea de Docents publicat el 23 de desembre passat.

La quantitat que s'ha destinat a entitats i ajuntaments s'aproxima molt a l'import que el consell de ministres de 17 d'octubre de 2014 adjudicà a les Balears per implantar la FP Bàsica, que pujava a 1.062.249,83 euros, segons la UOB. La Conselleria, per tant, "ha optat per prioritzar les subvencions a entitats privades i corporacions locals al temps que continua sense dotar adequadament els centres públics, que es veuen obligats a impartir els cicles de manera molt precària", asseguren.

En aquest sentit, el sindicat ha destacat també que dels sis ajuntaments que han rebut subvencions cinc són en mans del PP. Des de la UOB Ensenyament consideren, per tant, que l'actuació de la Conselleria "té un rerefons clarament electoralista i que un cop més l'ensenyament públic paga els plats romputs de la gestió educativa nefasta del PP".

stats