Balears 04/10/2016

Un 90% dels turistes prefereix un hotel sostenible i un 35% pagaria més per tenir-lo

Uns 200 professionals del sector hoteler participen en unes jornades sobre innovació i turisme

Ara Balears
2 min
Uns 200 professionals del sector hoteler en debatut sobre sostenibilitat

PalmaEl 90% dels turistes prefereixen quedar-se en hotels sostenibles i un 35% dels viatgers estarien disposats a pagar més per poder allotjar-s'hi. No obstant això, només el 50% de la planta hotelera de les Balears s'ha renovat en aquest sentit. Aquestes han estat algunes de les dades que s'han plantejat aquest dimecres a les jornades Re Think Hotel, organitzades pel grup Habitat Futura, per debatre sobre innovació i turisme.

Uns 200 professionals del sector hoteler hi han participat i han recordat la necessitat d'aplicar criteris de sostenibilitat al turisme, així com "la necessitat de renovar el sòl europeu que tingui més de 20 anys", en paraules de Celia Galera, directora d'Habitat Futura. Per Galera, la sostenibilitat energètica també és important perquè va lligada a la sostenibilitat econòmica de les empreses. A més, el fet que la demanda d'hotels sostenibles creixi obliga el sector a "apostar per la innovació sostenible".

A l'acte d'inauguració hi han assistit la directora insular de Turisme, Paula Ginard; el director general d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Biel Horrach; el director gerent de l'ATB, Pere Muñoz; el gerent de la Fundació Palma Turisme 365, Pedro Homar; María Frontera, membre directiu de la FEHM i el president del col·legi d'arquitectes, Ignacio Salas.

A més, s'han presentat les bases del concurs Re Think Hotel i s'han explicat els 17 objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. Les intervencions han tractat temes com la rehabilitació hotelera, la innovació i el posicionament web gràcies a la sostenibilitat... Des de l'organització asseguren que "l'èxit de les jornades" demostra "l'interès del sector turístic per avançar cap a un model més eficient energèticament i més sostenible".

Amb les jornades es vol "estimular l'interès dels empresaris de l'hoteleria cap als beneficis econòmics i mediambientals que ofereix l'aplicació d'aquestes mesures", una oportunitat, segons els organitzadors, "per a aquells hotelers que vulguin el reconeixement i avantatges per als seus projectes de sostenibilitat".

stats