Balears 30/09/2014

El TSJIB dóna deu dies a la Conselleria per publicar la suspensió del TIL al BOIB

Amb aquesta passa es fa saber a la ciutadania que una norma general, com l'ordre d'aplicació del TIL, no té vigència

Antònia Artigues
2 min

PalmaLa Conselleria d'Educació i Cultura té deu dies per publicar en el BOIB la suspensió cautelar de l'ordre de maig de 2014 que desenvolupa el Tractament Integrat de Llengües (TIL) i en fixa el calendari d'aplicació. Així ho ha ordenat el TSJIB en una provisió emesa avui dilluns pel secretari judicial de la Sala Contenciosa Administrativa.

La sala, en unes poques línies, indica que s'ha de complir el que estableix l'article 134 de la Llei de la jurisdicció contenciosa administrativa; és a dir, que la interlocutòria que acordi una mesura cautelar (en aquest cas les quatre interlocutòries de suspensió de l'ordre del TIL) s'ha de comunicar a l'òrgan corresponent (la Conselleria) i que la suspensió de la seva vigència, com a disposició de caràcter general que és, s'ha de publicar en deu dies al diari oficial (BOIB) des de la seva fermesa. Per tant, la Conselleria està obligada a publicar les quatre interlocutòries en les quals la sala suspèn cautelarment l'ordre del TIL, perquè estima les peticions d'STEI-UGT, CCOO, Docents per la Democràcia i Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes.

Aquesta decisió del TSJIB és la contestació a l'incident plantejat divendres per la Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (COAPA) en la qual posava en coneixement de la sala que a molts de centres es continuava aplicant el TIL, tot i haver estat suspesa l'ordre d'aplicació per part de la sala.

El tribunal no valora les consideracions fetes per COAPA sobre el desconcert als centres i es limita a deixar clar quines són les passes que s'han de seguir segons el que estableix la Llei de la jurisdicció contenciosa administrativa i que requereix la publicació oficial de la suspensió del TIL.

La pregunta a fer-se és saber què farà ara el Govern. Cal recordar que aquesta ordre del TSJIB, que té l'objectiu establert legalment de donar a conèixer a la generalitat de les persones que una norma general està suspesa, és efectiva encara que el Govern hi presenti els recursos que ha anunciat.

stats