MEDI AMBIENT
Balears 04/02/2017

Troben una àguila peixatera tirotejada devora l'aeroport de Palma

Donar mort a una espècie amenaçada està penat per la llei

Ara Balears
2 min
Imatge de l'exemplar d'àguila peixatera. / CAIB

PalmaEls vigilants de seguretat de Son Sant Joan han trobat un exemplar d’àguila peixatera (Pandion haliaetus) tirotejada al camí de Son Fangos.

L’animal va ser traslladat al COFIB (Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) on els veterinaris del centre dugueren a terme la necròpsia de l’au. El resultat de l’analítica va desvetllar que es tractava d’una au adulta, de la qual no es va poder determinar el sexe degut al seu estat de descomposició i momificació, cosa que feia pensar que l’au duia morta més de 2 setmanes, informa la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat.

El més rellevant del succeït és que l’aucell presentava, en una primera revisió visual, alguns canons de les plomes romputs, signe evident de lesions causades per un tir amb perdigons. En una posterior anàlisi per radiografia es varen poder observar fins a 18 perdigons repartits per tot el cos de l’animal, els experts varen concloure que l’animal hauria mort degut als tirs.

Troben una àguila peixatera tirotejada devora l'aeroport de Palma

L’àguila peixatera (Pandion haliaetus), una espècie d’au rapinyaire que es reprodueix a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Cabrera amb uns efectius limitats d’exemplars amb unes 20 parelles a les Balears. Cal recordar que aquesta au està catalogada com a vulnerable en el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades (R.D. 139/2011) i hi ha en marxa un Pla de Conservació en el marc del qual se fa el seguiment poblacional i de l’èxit reproductiu de l’espècie i es duen a terme marcatges d’exemplars per al seu seguiment via satèl·lit.

El fet ocorregut és del tot reprovable si tenim en compte de que es tracta d’una espècie amenaçada a les Balears i a l’estat espanyol. Donar mort a una espècie amenaçada està penat per la llei", conclou la conseller. Els agents de Medi Ambient s’han fet càrrec de la investigació del cas.

stats