LLENGUA
Balears 06/09/2014

Els treballadors d’IB3 Televisió no volen salar

L’assemblea de treballadors d’IB3 Televisió, reunida ahir migdia, acordà fer arribar la “disconformitat absoluta” al director general de l’ens públic de ràdio i televisió

Mercè Pinya
2 min

PalmaEl director general d’IB3, José Manuel Ruiz, va rebre anit una carta dels treballadors dels Serveis Informatius d’IB3 Televisió en què l’adverteixen que s’oposen al nou model lingüístic que l’ens començarà a aplicar a partir d’aquest dilluns, quan els presentadors del temps hauran de començar a utilitzar l’article salat.

L’assemblea de treballadors d’IB3 Televisió, reunida ahir migdia, acordà fer arribar la “disconformitat absoluta” al director general de l’ens públic de ràdio i televisió, segons fonts del comitè d’empresa. El document es registrarà oficialment dilluns.

Els treballadors de la televisió volen, amb aquesta acció, “que quedi constància de la nostra dignitat”.

De moment, emperò, es tracta d’un posicionament que només representa els treballadors de la televisió de Mallorca, ja que la “imminència” dels canvis lingüístics en l’espai del temps ha obligat els treballadors “a moure fitxa”. Els treballadors de la ràdio, on no hi ha cap lingüista, i els de les delegacions de les altres illes, de moment, no han convocat cap assemblea de treballadors, tot i que en tots aquests llocs el malestar és també patent.

A la carta adreçada a Ruiz, els empleats recorden al director general que l’autoritat competent en matèria d’assessorament lingüístic és la Universitat de les Illes Balears, tal com marca l’Estatut d’Autonomia. Igualment, traslladen al seu superior l’opinió que el nou model lingüístic i les decisions que l’envolten perjudiquen no només la imatge del mitjà, sinó també la dels treballadors.

De moment, només els presentadors de l’espai meteorològic saben quan començaran a utilitzar l’article salat: aquest dilluns. Els treballadors sospiten que l’aplicació del nou model serà gradual per evitar “plantades”.

stats