Balears 13/12/2017

Els socialistes d’Eivissa critiquen Podem i Més per la seva “manipulació de la Llei d’urbanisme”

Els socialistes d’Eivissa han aprovat donar suport a Miquel Iceta el 21-D i diuen “és el millor que li pot passar a Catalunya”

Armando Tur
2 min
Josep Maria Costa presidint la mesa del Comitè Insular

EivissaEl nou Comitè Insular de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) ha començat a funcionar després d'haver-se constituït aquesta setmana amb la presidència de Josep Maria Costa, acompanyat a la mesa per Carme Vidal i Mari Carmen Lapuente. L’actual secretari general del partit, Vicent Torres, ha dit que eren persones “molt vàlides, molt preparades i molt compromeses amb el partit”.

Encara que el nomenament d’aquesta mesa és molt recent, el Comitè ja ha aprovat dues resolucions, una de les quals està relacionada amb les crítiques de Més i Podem de la Disposició transitòria 14 de la Llei d’urbanisme del Govern balear. Segons els socialistes, “aquesta llei permetrà resoldre problemes d’interès general com ara l’encaix de zones urbanitzades amb llicència municipal dins el planejament municipal” i diuen que “no resol problemes privats”, tal com han dit Podem i Més segons els socialistes.

Segons la FSE-PSOE, l’engany es produeix perquè “la llei no permetrà construir més” i que en cap cas permetrà un camp de golf. Diuen que afirmar el contrari “respon a una voluntat d’engany totalment inacceptable”. Els socialistes demanen a Podem i a Més quina és la seva proposta per a Platja d’en Bossa i Cala Tarida i asseguren que l’alternativa a aquesta disposició és “tombar les edificacions amb les consegüents indemnitzacions que pagarem tots els eivissencs”. Les fileres socialistes asseguren que encara esperen una resposta sobre la manera com haurien resolt ells aquest problema. “De moment només hem obtingut silenci per resposta”, lamenten.

D’altra banda, la FSE-PSOE ha aprovat donar “tot el suport” a Miquel Iceta amb vista a les eleccions de la setmana que ve. “És el millor que li pot passar a Catalunya”, asseguren els socialistes, i afegeixen que “la candidatura d’Iceta és l’única que garanteix el diàleg, la superació de la divisió i la crispació de Catalunya i el camí cap a un estat federal per mitjà d’un nou model territorial que tingui un suport majoritari”.

Amb la ment en les properes eleccions locals

La FSE-PSOE no amaga el fet que té la ment posada ja en els comicis del 2019. La formació socialista creu que el nou Comitè Insular té “la missió d’obrir una nova etapa” que permeti al PSOE “obtenir molts bons resultats a les pròximes cites electorals, tornar a guanyar les eleccions i continuar governant”. El secretari general de la formació, Vicent Torres, assegura que és necessari fer “molta feina” i que tota la militància s'impliqui per superar les dificultats "que ens acompanyen", que tenen a veure amb la greu crisi territorial que viu Espanya i amb una crisi de credibilitat de la societat "cap a les institucions i els partits polítics".

stats