Balears 19/12/2017

Sant Josep haurà de reduir a la meitat el nombre de gandules d’algunes platges per ajustar-se a la llei

La normativa no permet ocupar més d'un 10% de l’espai total a les platges naturals, però l’Ajuntament ha detectat en el seu primer estudi de capacitat de càrrega de platges que algunes n'ocupen més d'un 20%

Armando Tur
2 min
Neus Marí i Josep Marí 'Agustinet', avui en roda de premsa

Sant JosepL’Ajuntament de Sant Josep ha anunciat avui que l’any que ve hi haurà menys elements a les platges del municipi, sobretot a les 13 platges naturals que, a més, tenen nivells especials de protecció. Ho ha fet en el marc de la presentació de l’Estudi de capacitat de càrrega de les platges del municipi, i que ha evidenciat que en moltes platges naturals les concessions ocupen més d'un 20% de l’espai total, encara que no n'haurien d’ocupar més d'un 10%. Per això, l’equip de govern “es proposa eliminar un 50% de l’ocupació en alguns casos”. Segons l’Ajuntament es tracta de les platges de Cala Bassa, Cala Carbó, Cala d’Hort i es Xarco, encara que també s’eliminaran elements a ses Salines i a Cala Codolar.

A més de reduir el nombre de gandules i taules, l’Ajuntament ha assegurat que demanaria a Demarcació de Costes que no s’autoritzessin concessions de lloguer de vehicles de motor a les platges naturals per oferir “més tranquil·litat” als banyistes i “recuperar l’espai de platja i de mar i reduir la contaminació”.

Pel que fa al problema de l’aparcament, Sant Josep ha anunciat que podria tancar l’accés per a vehicles en altres platges, com ja s’ha fet a les platges de Comte, on la primavera passada es van tancar els penya-segats al trànsit. “Cercam solucions per a altres platges juntament amb el Consell”, ha assegurat la regidora de Platges Neus Marí.

Quant a les vuit platges urbanes, hi haurà reduccions d’elements a la zona de Cala de Bou, on s’ha detectat que alguns lots estaven infrautilitzats i, per tant, no tenia sentit mantenir-los. A Platja d’en Bossa, de la qual l’any passat es va eliminar un lot sencer per impagament del licitador, s'hi mantindran el nombre d’elements.

Per una altra banda, l’Ajuntament ha anunciat un pla de millores d’elements municipals pel qual s’invertiran 150.000 euros en la renovació de passarel·les, torres de socorrisme i elements de bany.

stats