UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Balears 08/07/2016

Sant Antoni de Portmany i la participació 3.0

A. T.
1 min

Sant Antoni De PortmanyEl cas de Sant Antoni és diferent de la resta. Aquí el govern el sustenta un pacte a tres que alguns analistes qualificaven “d’antinatural”, i és que els socialistes van obtenir l’alcaldia gràcies a incorporar al seu equip de govern els regidors d’El Pi, considerat de centre-dreta, i la formació Reinicia Sant Antoni, a qui Guanyem a escala insular va transmetre el seu suport.

Potser és per això que de moment aquí s’han materialitzat menys productes de transparència i participació, malgrat que a final d’any aquesta situació podria haver canviat. El regidor en la matèria, Raúl Díaz, explica que el seu equip de govern va haver d’obrir un portal de transparència “des de zero” i reconeix que al començament tenia “carències”, però diu que ara mateix “ja està bastant complet” i que el continuen optimitzant.

Sant Antoni vol que es dediquin 200.000 euros dels pressuposts de 2017 a projectes participatius. A través d’internet, els veïns podran votar entre cinc projectes per saber quin es vol desenvolupar. I és que internet té molta importància en els projectes de transparència, que abans que acabi l’any vol posar en marxa un fòrum de debat en xarxa on escoltar la gent i saber “com respira el poble” per les decisions que es prenguin en el dia a dia.

stats