Balears 15/05/2017

Podem vol condonar les sancions per lloguer turístic il·legal si se cedeix l'habitatge un any a lloguer social

La formació també vol que turistes i residents puguin denunciar els arrendaments no permesos

Carmen Buades
1 min
Catalunya es deixa perdre fins a 9 M€ de taxa turística dels pisos d’Airbnb

PalmaPodem vol que la regulació del lloguer turístic inclogui condonar les multes si les persones infractores cedeixen el seu habitatge durant un any per al lloguer social. La mesura estaria permesa només amb la primera sanció per lloguer il·legal i té com a objectiu "capgirar una situació de falta d'habitatge", segons ha explicat aquest dilluns el diputat de la formació Salvador Aguilera.

El diputat ha presentat les esmenes que el seu grup parlamentari farà a la proposta del Govern de modificació de la Llei del turisme, que inclou mesures com permetre a turistes i residents que denunciïn pràctiques il·legals en lloguer turístic o que les sancions siguin proporcionals al preu pel qual s'està oferint l'habitatge.

La formació morada també vol que, per poder comercialitzar l'habitatge, sigui necessari que el propietari l'hagi adquirit fa més de deu anys i que, en el cas de les plurifamiliars, hi hagi consens entre la comunitat de propietaris per tal que algun dels pisos de la finca es pugui llogar. A més, acceptaria que es llogui només una part de l'habitatge i no només l'habitatge complet, ja que "el concepte de 'homesharing' –ha afirmat Aguilera– pot permetre a moltes famílies arribar a final de mes".

Aguilera ha afirmat que moltes de les esmenes de Podem van dirigides a fer front a la situació d'emergència habitacional i, en aquest sentit, la formació demanarà que la llei introdueixi una definició d'aquest concepte, així com el fet que no es puguin donar llicències a aquestes zones, on s'inclourien, principalment, Palma i Eivissa.

stats