EDUCACIÓ
Balears 31/08/2016

S'acaba el concert per a les escoles de les Illes Balears que segreguen per sexe

La Conselleria d'Educació anuncia que es va haver de pagar, per una mesura cautelar, la subvenció del curs 15/16 i que, fins que un tribunal no en digui el contrari, no s'hi destinaran més doblers

Martí Gelabert
2 min
Les escoles del Parc Bit segreguen els alumnes per sexes. ARXIU

PalmaLes escoles del Parc Bit de Palma, a Mallorca, que segreguen per sexe i que estan vinculades a l'Opus Dei ja no seran concertades a 1r, 2n i 3r d'ESO. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d'Educació i Universitat, Martí March. La mesura segueix la línia ideològica de la Conselleria: "No en compartim el model", ha destacat March. L'any passat ja es va decidir suspendre el concert a aquestes escoles. Ara bé, una mesura cautelar del jutge obligà a pagar-lo.

Tot i així, aquests doblers podrien tornar a la Conselleria d'Educació si el jutge li dóna la raó finalment. Per al curs que ve, no es descarta que es torni a aprovar una mesura cautelar que obligui, de nou, a pagar-ne el concert. "Respectam el dret dels pares", ha assegurat March, però no que "es financiï amb doblers públics". En aquest sentit, ha apuntat que la Conselleria defensa els seus principis, però que han de complir la legalitat.

L'anunci ha arribat en una roda de premsa en què la Conselleria de Martí March ha volgut fer balanç de les mesures adoptades durant el primer any de legislatura en matèria d'educació concertada. En aquesta línia, March ha volgut recordar que la "prioritat" del Govern és l'escola pública, però que la concertada respon a un servei públic. D'aquesta manera, ha reclamat la "col·laboració" i el diàleg entre ambdues i l'Administració per poder "continuar millorant" i per "resoldre els problemes entre tots".

Pal·liar les mancances

Morante s'ha expressat en la mateixa línia i ha advertit que són "conscients que el sistema educatiu encara té mancances", però que aquest primer any ha significat "l'inici d'un camí que haurà de durar tota la legislatura". En aquest sentit, tant March com Morante han posat en valor la millora del pressupost per a la concertada, que ha augmentat en 4 milions d'euros. A més a més, amb vista al curs 2016/17, hi haurà 16 unitats més per a la concertada (56 si es compten les orientades al Programa de millora de l'aprenentatge i del rendiment) i 74 professors més, que Morante ha confirmat que hi ha 11 professors més.

Per la seva part, la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha destacat la millora en la "modernització" dels centres concertats i els ha equiparat a la pública. També ha destacat que la Conselleria no s'endeutarà per les baixes ITE. Sánchez ha explicat que el deute que es va trobar el nou equip de govern era d'1,9 milions d'euros i que ara, mitjançant el pagament delegat i a través de la nòmina, "no s'espera que hi hagi més acumulació" de doblers deguts.

stats