Balears 05/01/2017

Les roges del Molinar continuen vives 80 anys després

El Teatre del Mar s'omple per retre homenatge a les comunistes executades durant la Guerra Civil

Ara Balears
2 min
El Teatre del Mar es va omplir per homenatjar les Roges del Molinar

PalmaMés de 200 persones han acudit, aquest dimecres, a l'homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar. L'acte, organitzat pel Grup Blanquerna i Es Molinar en moviment, s'ha celebrat al Teatre del Mar. Enguany es commemora l'assassinat d'aquestes dones a mans dels feixistes fa 80 anys.

"Avui, Aurora Picornell és un símbol que té el consens de partits diversos"L'acte ha començat amb un recordatori a l'activista del Molinar Domingo Morales, que traspassà fa mig any, i als càrrecs electes de Catalunya Joan Coma, Carme Forcadell i Montse Venturós, tots encausats "per defensar la democràcia". Hi ha intervingut Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca, qui ha volgut recordar totes les dones mallorquines vexades i assassinades pels franquistes. També ha parlat Neus Truyol, portaveu de l'Ajuntament de Palma, qui s'ha compromès a enderrocar el monòlit de la Feixina.

Per la seva banda, la batlessa de Badalona, Dolors Sabater, ha insistit en què cal combatre 'un feixisme que va en augment'. Finalment, la portaveu de la plataforma Salvem es Molinar, Toñi Fernández, ha posat el Molinar com a exemple de barri lluitador tot recordant Aurora i les roges. El cantautor de Torrent Pau Alabajos ha interpretat diverses cançons compromeses a la vegada que ha fet un petit repàs de diverses lluites i moviments del País Valencià.

El cantautor Pau Alabajos va posar la nota musical a l'homenatge

A l'acte, hi han assistit activistes destacats d'arreu de l'illa de sensibilitats molt diverses dins l'esquerra transformadora i els moviments socials. També hi han acudit el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Cultura, Ruth Mateu.

stats