Balears 03/10/2014

Riera arxiva els expedients als directors de Maó

La consellera en persona ha pres la decisió després d'un informe del secretari general

2 min

La Conselleria ha arxivat els expedients als tres directors de Maó, oberts l'estiu de 2013. La decisió ha estat presa per Núria Riera en persona després d'un informe del secretari general de la Conselleria.

Ahir se sabé que els expedients havien estat congelats durant els darrers set mesos damunt la taula de Bartomeu Isern, a qui es llevà immediatament la instrucció, tot i que ara es manté en l'organigrama de la Conselleria d'Educació.

La consellera ha informat de l'arxivament en la compareixença posterior al Consell de Govern. No ho ha fet de mutu propi sinó a respostes dels periodistes. Quan li han demanat perquè se n'havia fet càrrec personalment, ha desvetllat que els havia arxivat. Riera ha assegurat que des del moment que accedí a la Conselleria es va activar la resolució d'una situació que s'havia allargat més d'un any, es va demanar un informe als serveis jurídics i, amb aquest informe i la proposta de resolució de la Secretaria general, s'ha optat per l'arxivament.

La nova responsable no ha volgut qüestionar la tramitació que s'ha fet d'aquests expedients i ha defensat que s'ha actuat com tocava i que s'ha resolt amb criteris jurídics. Tampoc ha volgut valorar la gestió del director general Bartomeu Isern, al qual va apartar de la responsabilitat sobre els expedients, però a qui avui ha ratificat en el càrrec en el seu nou organigrama. Per excusar-se, ha dit que no li corresponia valorar la tramitació ni la gestió anterior, que ella no era consellera en aquell moment, que aquesta era una tramitació administrativa de caire disciplinària, i que ella s'ha limitat a donar continuïtat als actes jurídics.

Si que ha reconegut que les propostes que plantejava la Conselleria en l'inici de l'obertura dels expedients contra els tres directors res tenen a veure amb les que s'han acabat prenent. En cap moment ha demanat disculpes als tres directors que foren suspesos de feina i sou durant sis mesos, el màxim possible, i que ara veuen com els expedients que els varen obrir queden arxivats sense cap explicació raonable. Previsiblement, aquests tres docents es querellaran ara contra la Conselleria.

Sobre l'altre expedient obert a un director, concretament al de l'Institut de Marratxí, ha dit que encara no havia pogut abordar la qüestió, que continuava en tramitació.

stats