MEDI AMBIENT
Balears 27/10/2016

Retiren 10 tones d'enderrocs de la Dragonera

El Consell de Mallorca i el Govern han participat en les tasques de trasllat de les restes, que està inclosa en el Conveni de cogestió del Parc Natural entre totes dues institucions

Ara Balears
2 min
Helicòpter de l'Ibanat retirant els enderrocs.

PalmaAquest dijous al matí, un helicòpter de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha retirat de la Dragonera 40 sacs d'enderrocs, deu tones aproximadament, una tasca que està inclosa en el Conveni de cogestió del Parc Natural, que va ser declarat el 1995, signat entre el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears.

L’aeronau ha traslladat els enderrocs acumulats a la zona de na Miranda, a la Dragonera, fins a Sant Elm, perquè posteriorment un camió se'ls endugués fins a les instal·lacions del Mac Insular. Segons un comunicat del Govern, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, que ha seguit els treballs amb la seva homòloga del Consell de Mallorca, Sandra Espeja, ha explicat que s'ha permès l'ús d'un helicòpter perquè "s'ha acabat la temporada d'incendis i en tenim disponibilitat". Respecte de la desaparició dels enderrocs de la Dragonera, Vidal ha destacat que "no pot ser que en aquest indret hi quedin restes d'obres" i per això "les transportam d'aquesta manera per donar-los un bon tractament final".

Per la seva banda, la consellera insular Sandra Espeja ha destacat que "si volem continuar potenciant la conservació i protegir l'entorn del Parc Natural de la Dragonera, era imprescindible que retiràssim aquests enderrocs com més aviat millor. I, a més, assegurar-nos que se'n feia un tractament correcte".

Retiren 10 tones d'enderrocs de la Dragonera.

Els enderrocs, tots inerts i no perillosos, procedeixen de les diferents obres de manteniment i de restauració d’edificis i instal·lacions antics ubicats a l’illa. Durant prop de sis anys s’han anat acumulant a la zona de na Miranda per evitar que quedassin distribuïts per diferents punts de l’illa i facilitar, així, les feines de retirada amb l’helicòpter, explica el comunicat. A més de l’impacte visual que representa l’acumulació d’enderrocs, la normativa insular de residus estableix que les restes d’obres s’han de dipositar a les instal·lacions de Mac Insular per garantir-ne el tractament adequat.

stats