Balears 08/03/2017

Els partits redefiniran l'estratègia per la tarifa plana amb la incògnita del PP

MÉS per Menorca ha convocat, per a divendres, una reunió dels grups parlamentaris

Jaume Vinyas
2 min
La diputada de MÉS per Menorca, Patrícia Font, donant explicacions als mitjans de comunicació

PalmaEl vet de la Mesa del Congrés al projecte de llei de modificació del Règim Especial de les Balears (REB) encara cou entre els grups parlamentaris, que ja pensen com redefinir l'estratègia perquè el govern central escolti, una vegada per totes, el clam per una tarifa plana en els vols interilles.

En aquest sentit, MÉS per Menorca ha convocat tots els grups parlamentaris a una reunió, aquest divendres, per intentar consensuar una postura comuna per continuar reivindicant el nou REB. "Continuarem lluitant", ha assegurat la diputada ecosobiranista, Patrícia Font, qui ha lamentat que les Illes hagin tornat a ser "ignorades" i tractades segons els principis del "colonialisme" per part de Madrid. A més a més, ha anunciat que la formació demanarà les compareixences de la delegada del Govern, Maria Salom, i dels senadors autonòmics, Francesc Antich i José Ramón Bauzá. "Volem saber què és el que estan fent per defensar els interessos dels ciutadans de les Illes, especialment Bauzá", ha assenyalat.

Tots els grups parlamentaris han confirmat l'assistència excepte el PP. El portaveu parlamentari adjunt, Juan Manuel Lafuente, ha assegurat que no han estat convocats, si bé ha afirmat que "no tindríem cap inconvenient" per anar-hi. Amb tot, ha lamentat que la reunió no hagi estat convocada pel Govern o, directament, per la presidenta, Francina Armengol. "Seria més lògic, però sembla que en aquest Pacte hi ha una competició per penjar-se les medalles", ha assegurat. A més, ha subratllat que "el PP defensa i continuarà defensant la tarifa plana".

El Pi demana unitat i contundència

El portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha demanat, per la seva banda, "que es doni protagonisme a les associacions civils que s'han mostrat a favor" del nou REB perquè considera que "no basta tornar a presentar un altre projecte de llei". Font ha censurat els arguments que va donar, ahir, el PP per justificar el vet a la iniciativa balear, aprovada per unanimitat. "Si no es poden augmentar les despeses quan es tenen uns pressupostos prorrogats, basta no tractar la iniciativa a la mesa i esperar fins a tenir uns nous pressupostos", ha lamentat.

Per la seva banda, Podem i el PSIB han aprofitat per carregar, de nou, contra els dos partits. "El PP ha mentit a tots els ciutadans i, com a mínim, hauria de demanar perdó", ha afirmat la portaveu parlamentària, Laura Camargo.

El portaveu socialista, Andreu Alcover, ha assenyalat, per la seva banda, que "la resposta ha de ser contundent i hauria de ser unitària", però ha dubtat de la postura que prenguin el PP i Ciutadans a partir d'ara.

La formació taronja no ha fet declaracions, aquest dimecres, però ha confirmat, a l'ARA Balears, que assistirà a la reunió de divendres.

stats