Balears 07/07/2017

Reconeixement i memòria per als 40 anys de la salvació de la Dragonera

El Consell de Mallorca ha volgut homenatjar a totes les persones que varen protagonitzar una lluita històrica i en defensa del territori

Ara Balears
2 min
Una trentena de persones que varen participar en l’ocupació de la Dragonera tornen a l'illa

PalmaLa història de la Dragonera és la crònica de la lluita de tot un poble per protegir un dels espais naturals més importants de les Illes Balears. Han passat 40 anys, concretament dia 7 de juliol de 1977, des que mig centenar de joves varen ocupar aquest illot, convertit avui en dia en Parc Natural. L'objectiu era molt clar: evitar la seva destrucció.

Amb motiu de l'aniversari d’aquesta fita històrica, el Consell de Mallorca ha volgut homenatjar les persones que varen protagonitzar aquella lluita ecologista i de defensa del territori. Representants de l'institució insular i ciutadans han descobert una placa commemorativa situada just devora el pinar on van acampar els ocupants, sota el lema "Dragonera per als dragons".

Imatge de la placa conmemorativa

La consellera Sandra Espeja ha agraït als assistents la seva implicació per salvar la Dragonera i ha destacat que "són aquestes accions directes, com les que vàreu dur a terme fa 40 anys, les que guanyen les lluites, accions que venen des de baix, des de la gent, les que fan despertar al poble i transformen les polítiques".

Per la seva part, Vicenç Vidal ha volgut posar en valor l'acció que varen dur a terme els ocupants "i hem de seguir reconeguent el que varen fer ells, seguir reclamant la protecció del territori. Tots nosaltres no podríem ara gaudir d'aquest parc si aquesta gent no hagués lluitat per ella".

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja,  el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la batlessa d'Andratx, Katia Rouarch

En aquest emotiu acte, hi ha assistit prop d’una trentena de persones que varen participar en l’ocupació com a membres de Talaiot Corcat, de Terra i Llibertat o a títol individual. A tots se’ls ha obsequiat amb una reproducció de l’illa de la Dragonera feta amb impressora 3D a partir d’una escultura de bronze de Joan Mayol i col·locada sobre fusta d’alzina d’arbres i branques rompudes (no se n’ha tallat cap) de les finques públiques del Consell de Mallorca. La composició final és obra de la dissenyadora Diana Farràs.

Reproducció de l’illa de sa Dragonera feta amb impressora 3D

A més, se’ls ha lliurat un exemplar del llibre Salvem sa Dragonera, del doctor en història, Pere J. Garcia Munar.

stats