Balears 21/09/2016

El PP presenta queixa formal per les al·lusions de Camargo als seus casos de corrupció

La portaveu de Podem dedica durs improperis al partit i als expresidents Jaume Matas i José Ramón Bauzá

Jaume Vinyas
3 min
El portaveu adjunt parlamentari del PP, Juan Manuel Lafuente, durant el debat de política general

PalmaEl portaveu adjunt del PP, Juan Manuel Lafuente, ha demanat intervenir en el Debat de Política General per plantejar una queixa formal contra la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, qui ha llençat dures desqualificacions contra la formació durant la seva intervenció.

Camargo ha iniciat el discurs congratulant-se "per haver fet fora no només el Molt Poc Honorable Bauzá sinó, sobretot, les seves polítiques retalladores i antisocials". També s'ha referit a l'expresident Jaume Matas, com a "lladre convicte i confés", i ha demanat a la presidenta, Francina Armengol, que no s'hi compari com a exemple d'èxit en la gestió perquè "no és gaire complicat" sortir beneficiat de la comparació.

"Necessitam valentia i coratge per poder dir a aquest Partit Perillós de les Illes que tornin el que ens han robat i que no pagarem ni un cèntim del que la banda del PP i els seus més de 40 lladres ens van furtar a tots", ha prosseguit. Camargo ha fet referència a la investigació oberta sobre l'adjudicació de les obres de Son Espases per demanar a Armengol "audàcia per tirar endavant una auditoria ciutadana del deute valenta, i que no tingui problemes a dir que no li devem res a Florentino Pérez del robatori que ens ha fet amb Matas a l'hospital de Son Espases i que no volem pagar ni un euro més de les autopistes d'Eivissa". "És hora de dir NO a certs tripijocs i a certes herències rebudes del passat", ha afegit; i ha conclòs que el de Son Espases fou "un contracte vergonyós que no pensava en l'atenció sanitària per a les Balears sinó en com quedaria més maca la seu del PP al carrer de Gènova".

La 'Sicília sense morts', a Netflix

Camargo ha insistit a demanar a la presidenta "l'audàcia que ha demostrat el nostre poble quan s'aixecava contra la tirania de Bauzá" i ha lamentat, mirant la bancada popular, que en "aquesta part del Parlament es reuneix el més ranci de la nostra política". "El Partit Popular de les Illes fa vergonya a estones; d'altres, mala gana; i hi ha moments en què sent llàstima per ells. Però el PP i els seus 40 lladres es troben en el camí d'anar-se'n pels embornals de la història per compartir pàgina amb la Unió Mallorquina en la secció de famílies mafioses", ha afegit, definint la formació com "un robatori rere l'altre, un pocavergonya rere un altre, ganivetades a l'esquena i no són capaços ni de defensar les lleis que van proposar".

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, durant la seva intervenció

"Molt aviat", ha augurat, la plataforma en línia "Netflix farà una sèrie del cas de corrupció del PP de Palma, i, malauradament, podria ser que guanyàs a The Wire i a Narcos en els propers Emmy: policies que feien de vigilants de carteristes, prostíbuls oberts per càrrecs públics, extorsió als veïns i als empresaris. La Sicília sense morts dissenyada per Canyelles, amb Matas i Munar de prototips, que sota 'el Rodrigato' va prendre les armes per robar i extorsionar millor. I encara allà trobam, en aquest Parlament, a la nostra Rita Barbera palmesana, que no sabem quin dia tindrà a bé dimitir", ha dit amb referència al diputat Álvaro Gijón.

Lafuente ha lamentat que Camargo vinculàs tots els integrants del PP als casos citats i ha estès la queixa a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, "que es qui té la potestat de moderar el debat". En el torn de rèplica, Camargo ha dit als populars que "en comptes de queixar-se facin net, que és més fàcil".

stats