Balears 23/02/2015

El PP impedirà que es tramiti la iniciativa popular impulsada pel GOB per protegir territori

Diu que només són “eslògans i titulars” i “deixa molt que desitjar” tècnicament

Q. Torres
2 min
Mabel Cabrer en una intervenció al Parlament. / I. BUJ

PalmaEl PP impedirà aquest dimarts al Parlament que es tramiti la iniciativa legislativa popular impulsada pel grup ecologista GOB de mesures d’emergència en matèria d’ordenació del territori. Els populars han avançat que votaran en contra en el ple de l’admissió a tràmit d’aquesta iniciativa, que havia rebut el suport de 16.548 ciutadans i que sí que tindrà el vot a favor dels dos grups de l’oposició. En el ple d’aquest dimarts, un representant del GOB defensarà la iniciativa i es registrarà un debat, però no es tramitarà perquè el grup majoritari no ho permetrà.

La portaveu dels populars al Parlament, Mabel Cabrer, ha justificat el vot en contra de l’admissió a tràmit al·legant que la iniciativa “no té sentit” perquè reprodueix debats que ja s’han produït a la cambra i no aporta novetats, “només recull eslògans i grans titulars de temes que ja s’han debatut al Parlament o al Consell, amb un rigor tècnic que deixa molt que desitjar”. Els populars s’han referit concretament a la modificació de les Directrius d’ordenació territorial que incorpora la iniciativa i que, segons ells, requeriria una tramitació ambiental específica i molt més llarga.

La iniciativa, avalada per la firma de 16.548 ciutadans (en calien 10.000), planteja reformar la Llei de directrius del territori i revertir els canvis legislatius aprovats aquesta legislatura amb normes com la Llei del sòl, la Llei agrària, l’anomenada llei Company de mesures urgents d’ordenació del territori, la Llei turística i el Pla hidrològic. La proposició de llei preveu una major protecció del sòl rústic, evitar la mercantilització dels espais naturals, frenar nous grans projectes urbanístics, aturar nous grans projectes viaris, limitar l’ampliació dels ports i que la planificació hidrològica sigui més ajustada a la legislació europea.

stats