Balears 11/07/2017

El PP se suma al discurs de la massificació i diu que la llei de camins l'agreujaria

Podem critica la "preocupació pel medi ambient" de qui "ens va convertir en femer d'Europa"

Ara Balears
2 min
Una sentència dóna la raó a l’Ajuntament i reconeix la titularitat pública i l’ús públic dels camins de Planícia i del Rafal.

PalmaEl grup polític del PP al Consell de Mallorca ha exigit aquest dimarts que el Consell retiri el projecte de llei de camins públics i rutes pels "riscos per al medi ambient" i pel "perill de massificació" que suposaria obrir camins. El portaveu de la formació, Mauricio Rovira, considera que a l'hora d'elaborar la llei –que es farà arribar al Parlament per a la seva tramitació– no s'ha tingut en compte l'efecte que pot provocar a les "zones protegides o amb grans valors ambientals".

A més, els populars denuncien que s'hagi redactat sense consens dels grups ni dels ajuntaments. La consellera insular Catalina Soler, per part seva, ha assegurat que existeix el perill que "aquesta norma pugui ser utilitzada en benefici propi per empreses de serveis turístics, amb el risc d'arribar a saturar la xarxa de camins i senders públics i massificar les zones rurals i amb el consegüent perill de degradació, brutor i, fins i tot, d'incendi".

L'impacte en l'activitat agrícola, ramadera i cinegètica o de caça, així com el cost que pot suposar per al Consell per les expropiacions a l'hora d'obrir els camins són algunes altres de les crítiques que el PP ha fet al projecte de legislació.

Femer d'Europa

Des de Podem, la formació a la qual pertany la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja –i una de les principals impulsores de la proposta– ha criticat la petició del PP. "No ens podem creure de cap manera la seva sobtada preocupació pel medi ambient, ja que van ser ells els qui ens van convertir en el femer d'Europa", ha assegurat la formació en un comunicat.

La portaveu de Podem al Consell, Aurora Ribot, considera que es tracta d'una mesura "valenta i moderna" que "prioritza per sobre dels interessos privats el dret de la ciutadania de fer ús d'aquests camins i rutes".

stats