Balears 04/04/2017

Pons atribueix el presumpte cas d'assetjament a l'Ibavi a una reestructuració de l'entitat

El conseller de Territori es mostra convençut que la gerent, investigada pel jutge, aclarirà els fets "de manera clara i transparent"

Anna Schnabel
1 min
El conseller de Territori, Mobilitat i Energia, Marc Pons.

PalmaEl conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha assegurat aquest dimarts que la gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), Maria Antònia Garcías, investigada pel jutge d'Instrucció número 3 per la seva presumpta implicació d'un cas d'assetjament laboral, podrà aclarir els fets "de manera clara i transparent" que se li atribueixen quan vagi a declarar. Tanmateix, ha justificat els darrers canvis que s'han produït en els llocs de feina de l'entitat per la necessitat d'optimitzar-ne el seu funcionament.

Així ha respost Pons al diputat del PP Juan Manuel Lafuente sobre les mesures adoptades per fer front a la instrucció de la causa, que es va fer pública dimarts passat. Lafuente, per la seva banda, ha destacat la "gravetat dels fets pels quals s'investiga un alt càrrec del Govern" i ha demanat explicacions a Pons pel "mal ambient laboral" del qual es queixen els treballadors, que denuncien pressió i mesures unilaterals des de la gerència sobre els llocs de feina.

El conseller ha apuntat que a l'inici de la legislatura va detectar que mancaven mesures en matèria d'habitatge que donassin resposta a les necessitats de la ciutadania, i ha remarcat que ha estat la "responsabilitat d'exercir el bon funcionament en les empreses públiques el que ha motivat els canvis, de manera correcta i transparent", cosa que ha requerit una "reestructuració sencera" que ha fet necessari "retocar els recursos humans amb la idea d'optimitzar-los". Segons Pons, la tasca de reestructuració no ha estat fàcil i ha manifestat el seu "respecte total" davant la justícia.

stats