Balears 09/02/2017

Veïns del Pla de Sant Jordi protesten al ple del Consell de Mallorca per les inundacions

L'oposició demana més doblers per netejar els torrents

Carme Buades
2 min
Protesta dels veïns del Pla de Sant Jordi al ple del Consell de Mallorca.

PalmaUna vintena de veïns del Pla de Sant Jordi i de la Casa Blanca han assistit aquest dijous al ple del Consell de Mallorca per exigir solucions a les inundacions que han sofert a les seves cases per les pluges torrencials de fa unes setmanes.

Tant el PP com El Pi i Ciutadans han presentat mocions per exigir un augment del pressupost destinat a la neteja dels torrents (que per a enguany s'ha incrementat de 300.000 euros a 3,8 milions) i han demanat un pla d'ajudes directes per a les persones afectades, així com estudis per donar una solució definitiva als problemes hídrics de la zona.

Si bé les competències pel que fa als recursos hídrics són del Govern, la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha afirmat que "el problema clau és el drenatge, no la neteja de torrents", i ha recordat que, en el cas del Pla de Sant Jordi, "parlam de zones inundables i, per tant, el que hem de fer és adoptar les mesures per minimitzar els efectes de les inundacions, però dir que no tornarà a passar és impossible".

Zona del Pla de Sant Jordi inundada aquesta setmana.

Pel que fa a les ajudes, el portaveu d'El Pi, Antoni Pastor, ha criticat que des del Consell es faci que les persones afectades vagin a Madrid "a demanar clemència" i el líder del PP a la institució insular, Mauricio Rovira, ha exigit que el Consell "aporti alguna cosa" a més dels fons que destinarà l'Estat a les ajudes.

Després d'un intens debat en què les mocions han estat rebutjades, els veïns han interromput la sessió per criticar que "no es faci res". El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han abandonat el ple per debatre amb ells. Garrido ha explicat que el Consell està treballant en un estudi de carreteres per analitzar l'efecte que poden tenir amb l'arribada d'aigües als habitatges de la zona. Ensenyat, per la seva banda, ha fet una crida al "civisme" de la ciutadania i al seu "compromís" perquè "no basta fer nets els torrents, s'han de mantenir".

stats