Balears 07/06/2017

El Pla contra la precarietat laboral d'aquest estiu té programades 21 actuacions per dia

Inspecció de Treball posarà el focus en els contractes temporals i a temps parcial

Carmen Buades
1 min
Cambrer a Palma

PalmaEl Pla de lluita contra la precarietat en el treball d'aquesta temporada té previst realitzar 1.300 actuacions entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, a les quals s'han de sumar les 1.252 que es faran com a reforç al pla. Un total de 32 persones se centraran en la vigilància dels contractes temporals i en la verificació dels que són a temps parcial per comprovar que no són en frau de llei i millorar les condicions laborals dels treballadors de les Illes.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la presidenta el Govern, Francina Armengol, després que la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, signàs amb ella un conveni per garantir la continuïtat del pla. Aquesta serà la tercera temporada amb un pla com aquest, que l'any passat va suposar la conversió de 3.381 contractes temporals en indefinits.

A Mallorca faran feina 16 persones, que tenen previstes 650 actuacions; a Menorca treballaran 6 inspectors, encarregats de 240 actuacions; Eivissa en tindrà 8, que faran 80 intervencions; i Formentera comptarà amb dues persones per a les 80 actuacions previstes.

Báñez ha afirmat aquest dimecres que el frau en els contractes és una "gran agressió contra el sistema" perquè perjudica "els drets dels treballadors, provoca competència deslleial i afecta el nostre model de benestar". Per part seva, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que amb el pla es vol "aconseguir que la qualitat en l'ocupació sigui un dels nostres elements distintius".

La ministra ha explicat que entre el 2012 i el 2017 el pla antifrau ha suposat un estalvi per a l'Administració de 18.800 milions d'euros i ha fet aflorar 445.000 llocs de feina en situació irregular.

stats