Balears 07/03/2017

Pericay es desmarca del veto a la tarifa plana per als vols interilles; Prohens el justifica

La portaveu parlamentària del PP afirma que la mesura no es pot aprovar amb uns pressupostos prorrogats i afirma que el nou REB és qüestió de temps

Ara Balears
2 min
La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, aquest dimarts, al Parlament

PalmaLa portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha justificat el veto del govern central a la tarifa plana en els vols interilles per l'obligació de no incrementar les despeses mentre els pressuposts generals de l'Estat (PGE) continuïn prorrogats. "Des del PP de les Balears continuam defensant la modificació del REB perquè hi hagi una tarifa plana per als ciutadans de les Illes Balears, però és cert que amb els pressuposts prorrogats no pot haver-hi modificació de despeses o ingressos i això suposaria una modificació molt important de les despeses", ha assegurat en declaracions als periodistes després del ple.

La mesa del Congrés, amb els vots de PP i Ciutadans, ha rebutjat la tramitació d'un projecte de llei aprovat al Parlament per unanimitat, fet que ha provocat la indignació de la resta de formacions polítiques. En aquest sentit, Prohens ha demanat responsabilitat a la resta de formacions i ha recordat que l'executiu de Mariano Rajoy està negociant per pactar els pressupostos de 2017. "El govern central ha actuat aturant qualsevol iniciativa que suposi una modificació de les despeses, no només aquesta per ser de les Balears, i ara tots els grups hem d'actuar amb responsabilitat perquè es puguin aprovar els pressuposts. No hi ha voluntat contrària a tramitar aquesta iniciativa al Congrés dels Diputats per part del PP; quan hi hagi pressupostos, es podrà tramitar aquesta proposta", ha assegurat.

En aquest sentit, Prohens ha reclamat lleialtat institucional a la presidenta Francina Armengol, ja que, segons ha dit, el seu partit, el PSOE, s'oposa frontalment a l'aprovació d'aquests pressuposts. "La no aprovació dels PGE té conseqüències negatives, i en aquest cas afecten els ciutadans de les Balears, i en això, Armengol i el PSOE tenen la seva part de responsabilitat perquè no estan per la labor d'aprovar els comptes estatals", ha subratllat Prohens.

"El PP sempre estarà al costat de ciutadans per defensar el menor preu possible en els desplaçaments, cercant fórmules reals i jurídicament sostenibles perquè paguin menys quan sigui necessari agafar el vaixell o l'avió per sortir de les Illes", ha conclòs.

Ciutadans afirma que no s'hi podia oposar

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, ha subratllat que la decisió de no acceptar la tramitació parlamentària de la proposició de llei ha estat del govern central i no de la mesa. “Podem i PSOE intenten presentar això com si fos una decisió votada a la mesa, però no és cert. La mesa només pot oposar-se a un veto quan incompleix la Constitució i la reiterada jurisprudència del Tribunal Constitucional. Podem i PSOE saben que aquest no és el cas, i per això estan enganant la ciutadania, perquè saben que si la mesa s'oposa al veto la seva decisió seria tot d'una tombada pel Tribunal Constitucional”, ha assenyalat.

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, en imatge d'arxiu, al Parlament.

“Estan demanant que es cometi una flagrant il·legalitat. És obvi que a Podem la legalitat li mereix un respecte molt limitat, però els socialistes, que han fet ús del veto quan estaven al govern, cometen una hipocresia mala de suportar”, ha afegit.

“A Ciutadans continuarem fent feina per cercar fórmules que facin assequible el preu dels vols interinsulars als ciutadans balears, com a única manera de vertebrar i cohesionar les Illes”, ha conclòs.

stats