Balears 08/01/2018

Una passa més per a la residència de Son Martorell

El Govern, el Consell de Mallorca i Cort presenten el disseny del centre, que disposarà de 120 places

Ara Balears
2 min
Una passa més per a la residència de Son Martorell

PalmaEl projecte arquitectònic Llars ha estat el guanyador del concurs de la nova residència per a persones grans dependents que es construirà a Son Martorell, a Palma. Està previst que les obres es puguin iniciar l’any que ve. Disposarà de 120 places i té un pressupost de 8,5 milions d’euros, que es finançaran a mitges entre el Govern i el Consell.

Aquest projecte respon “a la voluntat política de servir les persones”, ha indicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui també ha destacat que és la primera residència de nova construcció a Palma en els darrers 20 anys. Armengol ha ressaltat que “estam tirant endavant un pla d’infraestructures molt ambiciós” que també ajudarà a aconseguir un canvi de model econòmic, ja que contribueix a crear “llocs de feina diferents, especialitzats en temes socials, que també ajuden a créixer de manera més social i sostenible”.

La cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la presentació del projecte avui dematí. Hi ha assistit acompanyada per la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, Antoni Noguera.

L’Ajuntament de Palma ha cedit el solar on es construirà la residència. Es tracta d’un espai de 6.450 metres quadrats, situat al carrer de Xesc Forteza. Pel que fa al Consell, se'n farà càrrec de la gestió quan estigui construïda. Els tres representants han destacat que la col·laboració institucional fa possible el nou equipament.

El projecte guanyador

El projecte arquitectònic que ha guanyat el concurs és obra de l’estudi madrileny Paredes Pedrosa Arquitectos. El seu disseny conjuga la necessitat d’assistència individualitzada i d’intimitat amb la necessitat de companyia i convivència. Destaca la seva configuració en tres blocs units per patis i jardins oberts, que permeten l’entrada de molta llum natural. Al concurs s’hi varen presentar 45 propostes.

El Govern va anunciar aquest projecte el mes d’abril. Es tracta d’una residència que ja es va planificar durant la legislatura 2007-2011, però que l’anterior Govern no va executar.

Aquest nou projecte se suma a altres que ja s’estan tramitant, com la nova residència de Marratxí, que té un projecte guanyador, i les residències de Maó i Formentera, per a les quals ja s’han firmat els protocols de col·laboració amb els ajuntaments respectius. Amb la construcció de nous equipaments i l’ampliació de residències ja existents, el Govern fa feina per suplir la manca de places a les Illes Balears per a persones grans en situació de dependència.

stats