Balears 07/12/2016

El Parlament, a favor que el Molinar continuï sent un "port petit"

Aprovada una PNL que rebutja l'ampliació del Club Nàutic amb l'únic vot en contra del PP

Jaume Vinyas
2 min
Vista aèria del barri del Molinar, amb el port del Club Nàutic en primer pla.

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposició No de Llei (PNL) que rebutja el projecte d'ampliació del Club Marítim del Molinar de Llevant (CMML) i insta el Ministeri de Foment, Ports de l'Estat i l'Autoritat Portuària a denegar el projecte.

El text aprovat considera que el projecte és "desproporcionat" i suposa un "greu impacte paisatgístic i mediambiental" perquè "afecta negativament l'entorn socioeconòmic de la zona, des del punt de vista urbanístic, la seva estructura i la mobilitat al barri".

Troben deficiències tècniques en l'estudi d'impacte ambiental del port del Molinar

El Parlament, a més, insta el Govern, el Consell i Cort a "realitzar un pla de protecció urbanística per al barri", que inclogui la rehabilitació i la conservació de l'actual port del CMML i la continuïtat del seu passeig marítim i per garantir la conservació del barri del Molinar".

La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor de PSIB, Podem, MÉS, El Pi i Ciutadans. El PP només ha votat a favor del quart punt de la PNL, que insta "al manteniment de la façana marítima de Palma i a la conservació del port del Molinar per contribuir al model urbanístic i territorial actual".

El diputat del PSIB Vicenç Thomàs ha indicat als populars que "entrarien en una contradicció interna" si votaven en aquest sentit.

Membres de la plataforma Al Molinar, port petit han assistit al debat i han destacat que "el suport quasi unànime del Parlament" a la seva causa "és una passa important".

Membres de la plataforma "Al Molinar, port petit", aquest dimecres, al Parlament.
stats