Balears 14/11/2017

Palma ja té premiats per a les Medalles d'Or de la ciutat

El grup de relativitat i gravitació de la UIB, l'IES Ramon Llull, l'Associació Balear d'Alletament Matern, Josep Sanchís i Joan Barceló rebran la distinció

Ara Balears
1 min
La doctora Alicia Sintes, de la UIB,  lidera l'únic grup estatal membre de la Col·laboració Científica LIGO

PalmaL'equip de govern municipal ja ha triat qui seran les cinc Medalles d'Or de la ciutat. Es lliuraran el proper 31 de desembre durant els actes de la Festa de l'Estendard i "són fruit del consens obtingut entre totes les forces polítiques representades al ple de l'Ajuntament".

Grup de relativitat i gravitació de la UIB

L'equip va col·laborar en la detecció de les ones gravitacionals. De fet, aquesta troballa va significar el premi Nobel de física per a la iniciativa internacional LIGO, que també ha rebut el premi Princesa d'Astúries d'investigació científica i tècnica.

IES Ramon Llull

L'Institut Balear va ser el primer centre d'ensenyament secundari de les Balears, creat el 25 d'octubre de 1835. L'Institut Ramon Llull és l'hereu d'aquell centre. L'Ajuntament reconeix la importància de l'educació pública. Personatges destacats com Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i Francesc de Borja Moll van ser alguns dels que s'hi van formar.

Associació Balear d'Alletament Matern

Va sorgir el 1998 a partir d'un curs organitzat per la UIB dirigit a totes les persones sensibilitzades amb la lactància. Es tracta d'una associació de suport a la lactància que organitza xerrades en què s'intenten resoldre dubtes i dificultats.

Joan Barceló i Serra

A títol pòstum (1954 - 2017), es reconeix la tasca de l'esportista i entrenador de bàsquet de sa Pobla. Va convertir el Sant Agustí en un dels millors planters. Ha entrenat jugadors com Sergi Llull, Guillem Coll o Pedro Llompart.

Josep Sanchís Pastor

És promotor esportiu i dinamitzador comunitari. Va fundar la Federació Balear de Tir de Fona i n'és el president honorífic. A més, també ho és de l'Associació de Veïns del Fortí, mitjançant la qual fomenta la participació activa i compromesa de la seva barriada.

stats