ALAIOR
Balears 15/05/2014

La PAH aconsegueix aturar un nou desnonament

Una cinquantena de persones feren una plantada davant de la seu de l’entitat bancària d’Alaior

F. F.
2 min

AlaiorLa Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Menorca s’apunta una victòria. La mobilització que va organitzar ahir va aconseguir frenar una ordre d’execució hipotecària que pesava sobre Raquel Monreal, una veïna d’Alaior que no podia pagar la hipoteca que va subscriure des de l’any 2007 amb el Banc de Crèdit Popular, avui Banco Popular.

Gairebé una cinquantena de persones es concentrà ahir a la seu de l’entitat bancària d’aquest municipi per reclamar la dació en pagament, convocades a través de l’acció que la plataforma havia fet els darrers dies a través de la xarxes socials. Raquel Monreal mai s’esperava que arribaria aquest moment. “Des del 2009 intent negociar amb el banc, però sempre em negaven qualsevol possibilitat”, explica.

“Havíem de moure fitxa”

La darrera reunió amb representants de l’entitat bancària fou fa una setmana, però la posició continuava inamovible. Raquel, acompanyada de la força de membres de la plataforma, decidí organitzar la plantada davant la seu del banc. “Ens tocava moure fitxa i fer alguna acció”, indicà Anna López, de la PAH.

Les coses, però, des que es va anunciar la mobilització davant de l’entitat bancària, van canviar. Un dia abans ja la van trucar per intentant negociar, però “no estaven disposats a paralitzar l’execució”, explica Anna.

Poc s’esperaven, però, que la situació donaria una volta ahir mateix. Després de fer força davant el banc, de manera pacífica, els van comunicar que des dels jutjats de Maó els advocats havien ordenat la paralització de l’ordre de desnonament. “Hem conseguit un gran objectiu”, manifestà Anna.

L’emoció i les llàgrimes van envair els concentrats. Hores després, Raquel confessava que “estic més tranquil·la, respir un poc més”. Però alhora deia que “estic també una mica desconfiada, perquè fins ara m’havien fet diverses promeses i mai es complien”.

Així i tot, en aquest moment la situació està en “igualtat de condicions”. La plataforma nomenarà un representant per negociar amb els advocats del banc. Ara toca aconseguir la dació en pagament, perquè la seva situació personal era insostenible: havia de pagat 1.300 euros mensuals d’hipoteca, amb dos fills i des del 2011 sense feina.

stats