Balears 07/06/2017

El Pacte vol aprovar sis lleis durant l'estiu

La majoria d'esquerres demana habilitar un període extraordinari de sessions per aprovar, entre d'altres, la llei dels toros i la regulació del lloguer turístic

Jaume Vinyas
2 min
El Pacte vol que el Parlament segueixi fent feina durant l'estiu

PalmaEl partits que subscriuen els Acords pel Canvi preveuen aprovar fins a sis projectes de llei i tramitar-ne un setè durant l’estiu. En aquest sentit, aquest dimecres han demanat a la Mesa del Parlament que habiliti un període extraordinari de sessions entre els dies 16 de juny i 31 de juliol, dilluns i dissabtes inclosos.

Els projectes de llei que vol aprovar el Pacte són el de modificació de la Llei del turisme per regular el lloguer turístic, el de modificació de la compilació del dret civil, el d’indústria i el d’accessibilitat universal. També es preveu tramitar la proposició de llei de regulació de les corregudes de toros i la modificació de la Llei de règim local per introduir-hi mesures de transparència i participació. Finalment, es pretén tramitar el projecte de llei de modificació de la Llei d’estadística.

La petició rep el suport d’una cinquena part dels diputats, tal com preveuen l’Estatut i el Reglament del Parlament.

Crítiques de C's i PP

La proposta es debatrà en el plenari de dimarts vinent però serà aprovada, amb tot seguretat, per la majoria parlamentària d'esquerres. El portaveu parlamentari adjunt del PP, Juan Manuel Lafuente, ha criticat el "criteri partidista" del Pacte a l'hora d'elegir del dia dels plenaris. En aquest sentit, ha criticat que s'hagi inclòs, per la via d'urgència, en el darrer plenari ordinari, la presa en consideració de la Llei de regulació de les corregudes de bous. "No té més urgència que fer propaganda per a l'esquerra", ha lamentat tot recordant que la modificació de la Llei de Règim local per introduir-hi mesures de transparència ja està dictaminada però haurà d'esperar al període extraordinari per a ser aprovada.

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, també ha criticat les intencions del Pacte. "Els partits petits estam acostumats a emprar juliol per a altres tasques, també parlamentàries", ha lamentat.

No està clar si aquests plens extraordinaris tindran sessió de control al Govern. Lafuente ha explicat que s'ha decidit valorar-ho cada vegada que se'n convoqui un. El PP ja ha avançat que ho sol·licitarà a cada sessió extraordinària.

stats