CONCENTRACIONS
Balears 13/10/2014

Els pro TIL arrepleguen menys gent que Excalibur

Els participants admeten al Facebook de No Vaig de Vaga que la convocatòria d'avui ha estat un fracàs

Xavi Gispert Zegrí
2 min

PALMALa plataforma Prou No Vaig de Vaga ha concentrat avui a la plaça Major de Palma prop de 100 persones, que han cridat a favor “d'un trilingüisme equitatiu”, basat, en paraules dels convocants, “en la tolerància i la convivència”.

Davant el públic, portaveus de la plataforma han assegurat que en aquests moments, després de la suspensió de l'ordre que regula el TIL, “és necessària la implicació de tots per una educació de qualitat, trilingüe i apolítica per als nostres fills”.

No Vaig de Vaga havia convocat aquest diumenge els pares i mares després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears hagi destrossat el TIL amb sengles resolucions: una que anul·la de manera fulminant la norma i una de posterior que suspèn l'ordre que en regula l'aplicació. Per aquest motiu, el TIL és considerat ja un cadàver no només educatiu, sinó a efectes jurídics.

Els pro TIL pretenien mantenir viva la reivindicació de la reducció del català a les aules a favor del castellà i de l'anglès, però la concentració no ha superat en cap moment les 100 persones, tot i ser diumenge. La cita, segons han admès alguns dels participants en els missatges al Facebook de l'organització, no ha estat tan participada com s'esperaven i, de fet, no han ocultat el seu desencís per l'escàs seguiment a una mobilització que pensaven que seria massiva.

Cal recordar que la convocatòria d'avui de No Vaig de Vaga ha hagut de competir amb altres mobilitzacions ciutadanes, que l'han igualat o superat en nombre de participants. A la plaça Espanya, un important col·lectiu, integrat per persones i molts de cans, s'ha manifestat per demanar la dimissió de la ministra de Sanitat, Ana Mato, per haver consentit que se sacrificàs el ca de la infermera que actualment està ingressada infectada per l'ebola.

“Som tots Excalibur” i “Per Excalibur i els seus humans” eren les frases que figuraven en els cartells dels manifestants, que han aconseguit una considerable concentració superior a les 100 persones únicament mitjançant l'ús de les xarxes socials.

D'altra banda, també a Palma, un grup d'unes 60 persones han caminat avui horabaixa des de Pere Garau cap a la plaça de Cort per reivindicar que dia 12 d'octubre “no hi ha res a celebrar”, amb referència al Dia de la hispanitat. La manifestació era l'única de les tres de la jornada d'avui que ha transcorregut entre fortes mesures de seguretat.

stats