Balears 15/05/2017

Multes de fins a 12.000 euros per als taxis pirata

El Govern es posa ferm i el pla d'inspeccions contra l'intrusisme per a aquest estiu se centrarà en els accessos als aeroports

Ara Balears
1 min
Els taxistes han protestat davant les portes del Consell d'Eivissa. / L. AVERSA

PalmaMultes d'entre 6.000 i 12.000 euros per als taxis pirata. Aquesta és una de les mesures que la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha presentat al Consell Balear de Transports i s'inclou a la proposta normativa que contindrà mesures per fer front a problemes detectats en el sector del transport. Un decret llei desenvoluparà aquestes accions i es començaran a aplicar a l'inici de la temporada turística.

Així, es desenvoluparà de nou un pla d'inspecció per lluitar contra l'intrusisme, que ja arrencà el 2016. Es referma amb eines normatives per facilitar les actuacions i està centrat, sobretot, en els accessos als aeroports i en el reforç de la lluita contra les pàgines web que ofereixen transport il·legal.

Pel que va als vehicles de lloguer amb conductor, hi haurà un major control dels desplaçaments entre altres comunitats. És una mesura de control del frau i no podran superar el 20% d'activitat fora del seu territori.

També s'hi inclouen millores en la regulació de les activitats d'intermediació de les empreses de transport discrecional, amb l'objectiu d'aclarir i donar més seguretat jurídica al sector en aquest àmbit. Es permetrà donar cobertura jurídica als contractes que poden realitzar les empreses de transport entre elles per cobrir puntes de demanda no planificades que solen registrar-se en temporada alta.

stats