Balears 28/07/2016

Els veïns del Molinar celebren que continuaran tenint un "port petit"

La plataforma contra l'ampliació del Club Nàutic reclama l'estatus de barri protegit

Jaume Vinyas
2 min
Vista aèria del barri del Molinar, a Palma.

PalmaDos anys ha durat la lluita dels veïns del Molinar contra el projecte de remodelació del Club Marítim Molinar de Llevant. L'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha comunicat als directius, aquest dijous, la intenció de denegar l'ampliació del termini i pròrroga de la concessió, perquè considera que “el seu projecte d'ampliació no és adequat, ja que incorpora noves superfícies guanyades a la mar i genera un gran nombre de nous amarraments de majors dimensions”. En un comunicat, l'APB ha afegit que el projecte d'ampliació “no respon a la demanda social existent, atès que no garanteix en un futur la continuïtat de l'anomenada nàutica social, que és la composta per embarcacions de petites eslores, ni tampoc la seva integració a l'entorn urbà i ambiental”.

Des de l'associació Molinar, Port Petit s'han mostrat "molt satisfets" per la decisió de l'APB. Ho consideren un triomf no només del barri, sinó de tota la ciutadania palmesana, i han volgut agrair expressament tot el suport que han rebut aquests dos anys. A més, valoren molt positivament que l'APB hagi recollit les seves reivindicacions. Amb tot, asseguren que es mantindran "vigilants" fins que no es materialitzin aquests compromisos.

En aquest sentit, l'APB ha destacat que és “conscient del rebuig social que ha provocat el projecte d'ampliació” i que “farà front a les millores necessàries de les instal·lacions nàutiques respectant la idiosincràsia del barri i actuant a l'entorn port-ciutat". A més, es compromet a "donar continuïtat al passeig Marítim i a eliminar els obstacles de mobilitat existents a dia d'avui”.

Precisament, aquesta continuïtat del passeig Marítim és una de les principals reivindicacions dels veïns que reclamen que el Club Nàutic cedeixi un poc de terreny per completar-lo. Aquesta seria la primera passa per a la declaració del passeig com a zona d'accés restringit (ACIRE), una altra aspiració veïnal.

Des de la plataforma reclamen a Cort l'estatus de barri protegit que ja té, per exemple, Santa Catalina. "Ja és hora que el Molinar es consideri un patrimoni de la ciutat", diuen des de la plataforma. Precisament, el segon tinent de batle, Antoni Noguera, ha celebrat que l'APB "no permeti un macroprojecte que hauria desfigurat un dels barris més singulars de Palma".

Així mateix, l'APB s'ha compromès a gestionar de manera directa els 120 amarraments que el Club Marítim Molinar de Llevant té en concessió al port de Palma. El comunicat afegeix que es pren aquesta mesura, entre d'altres qüestions, “per la incapacitat manifesta del Club Marítim Molinar de Llevant per assumir el manteniment de les instal·lacions nàutiques actuals, que les ha portat a l'estat en què es troben en l'actualitat”.

stats